ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ντοκουμέντο με τα βασανιστήρια του Βαγγέλη

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ντοκουμέντο με τα βασανιστήρια του Βαγγέλη
Στο βίντεο ντοκουμέντο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φορά το φούτερ που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Βίντεο-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλλαν οι συμφοιτητές του τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης, δημοσιεύεται από τον Ελεύθερο Τύπο, είναι διάρκειας δυόμιση λεπτών, έχει «πρωταγωνιστές» τους οκτώ νεαρούς που κατηγορήθηκαν ότι προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον άτυχο φοιτητή, και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι οι τραμπουκισμοί με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ήταν ένα «παιχνίδι» μεταξύ τους.

Η κάμερα κινητού τηλεφώνου, έχει καταγράψει τον νεαρό φοιτητή, πεσμένο στο κρεβάτι του δωματίου του στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής να παρακαλάει τους συμφοιτητές του από την Κρήτη να σταματήσουν να τον κρατούν όμηρο.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ακούγεται να τους φωνάζει ότι πονά και ζητά να τον αφήσουν να σηκωθεί από το κρεβάτι, όμως οι νεαροί ξεσπούν σε γέλια την ώρα που εκείνος ουρλιάζει και τους λέει ότι πονάει. Ο Βαγγέλης δεν μπορεί να κουνήσει ούτε τα χέρια του ούτε τα πόδια του. «Αφήστε με πονάω» τους λέει γελώντας μηχανικά.

vg

Ένας από τους σκληρούς Κρητικούς τον βρίζει χυδαία. Η «πλάκα» φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο όταν ένας μυώδης νεαρός πιάνει κεφαλοκλείδωμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

vg2

Ο 20χρονος μην μπορώντας να κουνηθεί, παραδίνεται και περιμένει να τελειώσει το μαρτύριό του, κάτι που συμβαίνει λίγο αργότερα όταν ακούγεται κάποιος από την ομάδα των Κρητικών να λέει «Φτάνει. Αφήστε τον τώρα».

vg1

Όλα δείχνουν ότι το bullying σε βάρος του 20χρονου ήταν συνηθισμένο, οι νεαροί έκαναν όσα έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και κατέγραφαν τα πάντα σε βίντεο, δημιουργώντας σε εκείνον μια ακόμα πιο κακή ψυχολογική κατάσταση υπό τον φόβο της διαπόμπευσής του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το βίντεο αυτό βρέθηκε στα χέρια των αρχών όταν κάποιος από τους σπουδαστές φαίνεται ότι μετάνιωσε για τα όσα συνέβαιναν και το παρέδωσε σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Γιακουμάκη: Αποκαλυπτική η απολογία του τότε διευθυντή της Σχολής

Υπόθεση Γιακουμάκη: Παραπέμπονται όσοι κάλυπταν τους «νταήδες» της Σχολής

Υπόθεση Γιακουμάκη: Εξαφάνισαν ντοκουμέντα πριν την έρευνα της αστυνομίας

Υπόθεση Γιακουμάκη: Αναζητούνται ευθύνες μέσα από τρεις δικογραφίες

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Κενά, αντιφάσεις κι ερωτηματικά στις καταθέσεις

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Αν δεν κάνετε κάτι, θα τον σκοτώσουν», είχε προειδοποιήσει συμφοιτητής του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ