ΚΟΣΜΟΣ

Ορλάντο: «Είμαι σοκαρισμένος, δεν ξέρω γιατί το έκανε», λέει ο πατέρας του δράστη

Ορλάντο: «Είμαι σοκαρισμένος, δεν ξέρω γιατί το έκανε», λέει ο πατέρας του δράστη

Ο πατέρας του μακελάρη που σκόρπισε το θάνατο στο Ορλάντο των ΗΠΑ, μίλησε στο CNN, για τον γιο του που είναι υπεύθυνος για τη χειρότερη μαζική δολοφονία στην Ιστορία της Αμερικής.

Ο Omar Mir Seddique Mateen ανέφερε ότι ο γιος του Ομάρ, δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει αν «ήταν τρομοκράτης».

«Η πράξη του ήταν μία πράξη τρομοκρατίας. Όμως δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ήταν τρομοκράτης. Αυτό που μου συνέβη είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν πατέρα. Μακάρι να είχα την ευκαιρία να του μιλήσω και να τον ρωτήσω γιατί πήγε σε αυτό το κλαμπ» είπε ο Omar Mir Seddique Mateen.

Όσο για το αν ο γιος του ήταν ομοφοβικός τόνισε ότι «στο παρελθόν είχε δει δύο άνδρες να φιλιούνται και είχε μία αντίδραση». Δεν διευκρίνισε ωστόσο τι είδους αντίδραση είχε.

Ο πατέρας του μακελάρη ανέφερε στο CNN, ότι δεν είχε ενδείξεις ότι ο γιος του είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές ως «τον εχθρό της ανθρωπότητας»: «Κάνουν κακό σε όλους με τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Δεν πρόκειται για μία θρησκευτική ομάδα. Είναι μία ομάδα δολοφόνων», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα 50 θύματα της τραγωδίας υπογράμμισε: «Αυτοί οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν είναι η οικογένειά μου. Οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν είναι, επίσης, η οικογένειά μου. Νοιάζομαι για αυτούς και είμαι πολύ λυπημένος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ