ΣΠΟΡ

Super League: η ΑΕΚ πλήρωσε την αμυντική της λειτουργία απέναντι στον Ατρόμητο

Super League: η ΑΕΚ πλήρωσε την αμυντική της λειτουργία απέναντι στον Ατρόμητο
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η ΑΕΚ είχε μια ακόμη απώλεια στο ΟΑΚΑ παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στον Ατρόμητο έχοντας αυτήν την φορά μεγάλη παραγωγή φάσεων (20 τελικές) αλλά καθόλου σωστή ανασταλτική λειτουργία, από το σύστημα που επέλεξε ο προπονητής της, και τελικά εκμεταλλεύτηκε ο πολύ σοβαρός Ατρόμητος, που έφτασε τους 11 βαθμούς (με τον Δικέφαλο απλά να πηγαίνει στους 12). Ο κόσμος της ΑΕΚ αποδοκίμασε έντονα στο φινάλε, με τον Δικέφαλο τώρα να έχει μπροστά του την διακοπή για τις εθνικές πριν τα ντέρμπυ με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Μπροστά έβαζε, πίσω έμπαζε

Αλλαγμένη η ΑΕΚ στο πρώτο ημίωρο του αγώνα με τον Ατρόμητο καθώς το σχήμα με τον Μάνταλο δίπλα στον Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλο-Πατίτο στα άκρα και τον Αραβίδη 2ο επιθετικό πίσω από τον Αλμέιδα, αλλά κυρίως ο τρόπος που έπαιζε (πίεση ψηλά, ανεβάσματα και τα δύο μπακ) έβγαλε μεγάλη παραγωγή φάσεων.

Ο Μάνταλος νωρίς (3) σκόραρε και στην συνέχεια χάθηκαν τουλάχιστον άλλες τέσσερεις ευκαιρίες με Γκάλο, Χριστοδουλόπουλο, Αλμέιδα και Γιόχανσον, ενώ δίκαια ζητά και πέναλτυ σε χέρι του Κεϊτά στο 24.

2629208


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Ατρόμητος πάντως προσπαθούσε να κτυπήσει στην κόντρα, σταδιακά είχε την ίδια κατοχή μπάλας με την ΑΕΚ και απειλούσε από τα δύο άκρα, με μεγαλύτερη ευκαιρία ακριβώς στο 45 όταν ο Βασιλείου (ξεκινώντας από οριακή θέση οφσάιντ) αντί να πασάρει αριστερά στο Στόιτσεφ (έχοντας στην μέση τον μοναδικό παίκτη της ΑΕΚ) τελείωσε με το εξωτερικό (και θέση μέσα δεξιά στην περιοχή) πάνω από το δοκάρι του Ανέστη.

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια η ΑΕΚ κυνήγησε και πάλι το δεύτερο γκολ, που ήρθε στο 60 με ωραία συνεργασία του Χριστοδουλόπουλου με τον Πατίτο και ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή του Αργεντινού.

2629263


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Όλοι στο γήπεδο υπέθεσαν ότι το ματς τελείωσε, όχι όμως και ο Ατρόμητος, που δεν είχε τελική μέχρι εκείνη την στιγμή. Ο Κορακάκης άλλαξε τους ακραίους του βάζοντας Μπρίτο και Λημνιό, ενώ ο κύριος Μοράις αντί να κοιτάξει να «κλειδώσει» το ματς βάζοντας τον Σιμόες, προτίμησε τον Βάργκας (δεν ερμήνευσε σωστά τα σημάδια στα κενά της αμυντικής λειτουργίας από το πρώτο κιόλας μέρος).

2629269


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ήρθε έτσι το 1-2 του Λε Ταλέκ που σούταρε μόνος του από ασσίστ του Μπρίτο, και μετά το τεράστιο λάθος του Ανέστη σε ένα απλό σουτ του Ούμπιντες εκτός περιοχής, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να την στέλνει στα δίχτυα.

2629275


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ατρόμητο να αγγίζει και 3ο γκολ (ο Ανέστης πρόλαβε τον Λημνιό σε τετ α τετ στην κορυφαία ευκαιρία), η ΑΕΚ (με τον Μοράις να κάνει λάθος αλλαγή βγάζοντας τον Χριστοδουλόπουλο για να βάλει τον Πέκχαρτ) έχασε και αυτή τις δικές της ευκαιρίες με μοιραίο τον Αλμέιδα (δεν τελείωσε σωστά στο 79, ενώ ορθά ακυρώθηκε το γκολ με κεφαλιά για οφσάιντ στο 89).

2629278


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Άλωσαν τα Ιωάννινα οι Τριπολιτσιώτες

Τέλος στο σερί του ΠΑΣ (4 ματς αήττητος) έβαλε ο Αστέρας Τρίπολης και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΣ είχε δώσει την κατοχή της μπάλας στους φιλοξενούμενους, που όμως ήταν φλύαροι και ακίνδυνοι, αλλά και οι γηπεδούχοι δημιούργησαν λίγες φάσεις για να πετύχουν γκολ (και στις τρεις πρωταγωνιστής ο Μαμπουλού, που έκανε ωραία τελειώματα, δίχως όμως να βρει στόχο).

17265919


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ)

Στο 63 η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έμοιαζε να βρήκε την λύση και με κεφαλιά του Ζάιρο σε κόρνερ άνοιξε το σκορ (μόλις το 2ο γκολ του Βραζιλιάνου στην Ελλάδα, μετά από ένα τέρμα που είχε σημειώσει με την φανέλα του ΠΑΟΚ εναντίον του ΠΑΣ).

Όμως ο Αστέρας βρήκε τον τρόπο να κτυπήσει με δύο κεφαλιές από τους Φαρίνια και Μάσα (μόλις είχε μπει αλλαγή) μέσα στην ψηλή άμυνα των Γιαννιωτών, που δεν είχαν δεχθεί γκολ στην έδρα τους μέχρι σήμερα και να πάρει το τρίποντο που τον έφερε στους 9 βαθμούς, εμώ ο ΠΑΣ έμεινε στους 13 (πάντα με ματς λιγότερο, αυτό με τον Λεβαδειακό).

2629051


(Ο Μάσα πανηγυρίζει - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Δίκαιη ισοπαλία στην Λιβαδειά

Στην Λιβαδειά η Ξάνθη αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και προηγήθηκε με κεφαλιά του Γιουνές, που θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς στο 42 εάν ήταν αποτελεσματικός στο τετ α τετ με τον Ναμάσκο.

2629180


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Ο Λεβαδειακός πίεσε στο β μέρος για την ισοφάριση, δίχως να χάνει κλασσικές ευκαιρίες, αλλά απάντησε στην Ξάνθη στο 80 με τον ίδιο τρόπο, κεφαλιά του Γουόν, που ξέφυγε από το μαρκάρισμα των αμυντικών. Η Ξάνθη πήγε στους 10 βαθμούς και ο Λεβαδειακός στους 8.

2629186


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Η 10η αγωνιστική

5/11
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρ. 1-2 (63 Ζάιρο / 72 Φαρίνια, 77 Μάσα)
Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-1 (80 Γουόν / 22 Γιουνές)
ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-2 (3 Μάνταλος, 60 Ροντρίγκεζ / 71 Λε Ταλέκ, 75 Ούμπιντες)

6/11
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (15.00)
Κέρκυρα-Βέροια (17.15)
Παναιτωλικός-ΑΕΛ (17.15)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19.30)

7/11
Ηρακλής-Πλατανιας (19.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ