ΣΠΟΡ

Super League: 3 γκολ για τον Ολυμπιακό, που κυριαρχεί στα πρώτα 45 λεπτά του ΠΑΟ

Super League: 3 γκολ για τον Ολυμπιακό, που κυριαρχεί στα πρώτα 45 λεπτά του ΠΑΟ
Ο Μποτία άνοιξε τον χορό των γκολ για τον Ολυμπιακό EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ντέρμπυ των αιωνίων για να παίξει φουλ επιθετικά, όμως δεν φρόντισε να είναι καλυμμένος αμυντικά και αφού δεν κατάφερε να προηγηθεί στην κλασσική ευκαιρία με το Λέτο, βρέθηκε πίσω στο σκορ και κατέρρευσε στα πρώτα 45 λεπτά με τον Φορτούνη να δημιουργεί και τους Μποτία, Ελιονούσι και Ιντέγιε να έχουν βάλει 3 γκολ, είτε σε κόντρα επιθέσεις, είτε με εξαιρετικά στημένα του Έλληνα μέσου (όλα από την αριστερή πλευρά της άμυνας των "πράσινων").

Ο Πάουλο Μπέντο δεν είχε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, αντίθετα με τον Αντρέα Στραματσιόνι, που επέλεξε μια επιθετική ομάδα με στόχο να κτυπήσει μέσα στο Καραϊσκάκης στην άμυνα τους ερυθρόλευκους, αφού οι "πράσινοι" ήθελαν το τρίποντο.

17269815


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Οι 11άδες

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Καπίνο / Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος / Μιλιβόγιεβιτς, Μαρτίνς / Ελιονούσι, Φορτούνης, Σεμπά / Ιντέγιε

Παναθηναϊκός (4-5-1): Στίλ / Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Γουακάσο / Ιμπάρμπο, Λεντέσμα, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού / Λέτο

Τα καπνογόνα άναψαν και πάλι πριν την έναρξη, όμως αυτή την φορά υπήρχε αεράκι στο Καραϊσκάκης και δεν επαναλήφθηκαν τα γεγονότα του ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ.

2630277


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μποτία ο καθοριστικός

Οι "πράσινοι" μπήκαν πιέζοντας ψηλά και με σαφέστατη φιλοσοφία να βγει στην επίθεση και να μπορέσει να βρει κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού, κάτι που συνέβη στο 19 με τον Μποτία να προλαβαίνει στο τετ α τετ του Λέτο με τον Καπίνο και να του τσιμπάει την μπάλα.

2630401


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Αντίθετα οι γηπεδουχοι, που δεν μπήκαν δυνατά, όσο περνούσε η ώρα άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και με τον Ρέτσο νωρίτερα (στο 12) να έχει χάσει την ευκαιρία από την μικρή περιοχή να σκοράρει σουτάροντας άουτ (πιθανότατα όμως εκτεθειμένος).

2630312


(MVP του Ολυμπιακού στα πρώτα 45 λεπτά ο Μποτία - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Μποτία είναι ο άνθρωπος του Ολυμπιακού σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά διότι μετά το καίριο κόψιμο στον Λέτο, ήταν αυτός που δύο λεπτά μετά, στο 21 κέρδισε στον αέρα τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού σε φάουλ του Φορτούνη για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει και η άμυνα του πιάστηκε κοιμώμενη σε κόντρα επίθεση του Ολυμπιακού τσο 26, με Φορτούνη και Σεμπά, τον Βραζιλιάνο να βγάζει από τα αριστερά διαγώνια μεταβίβαση στον Ελιονούσι, που μόνος του (απουσίαζε ο Γουακάσο) να περνά την μπάλα από τον Στιλ για το 2-0.

2630327


(Ο Ελιονούσι σκοράρει - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Με αυτό το σκορ πλέον ο Ολυμπιακός περίμενε τον Παναθηναϊκό, που προσπάθησε να βρεθεί σε θέση βολής, αλλά στην άμυνα του ήταν "ανοικτός" και σε μια ακόμη κόντρα στο 38 ο Στιλ υποχρεώθηκε σε δύσκολη απόκρουση μετά από σουτ του Ιντέγιε.

Ο Νιγηριανός σκόραρε πάντως στο 44 από φάουλ και πάλι του Φορτούνη και κεφαλιά του μόνος του (ίδια κομπίνα με το γκολ του Μποτία, με παίκτη μπροστά από τον σκόρερ, Μιλιβογιεβιτς και Ντα Κόστα αντίστοιχα, που "τραβάει¨" μαζί του αμυντικό, ώστε να ελευθερωθεί ο άλλος) μπροστά από το πέναλτυ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Ολυμπιακού.

2630325


(Ο Ιντέγιε (99) μόλις έχει κάνει το 3-0 - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Παναθηναϊκός για 45 λεπτά δεν είχε τρόπο να αμυνθεί στην ορμητικότητα του Ολυμπιακού και πλέον κινδυνεύει με πολύ βαριά ήττα αν δεν καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό, που τελικά ευνόησε τον αντίπαλό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ