ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Ρήγας: Το αφορολόγητο δεν είναι φετίχ

Π. Ρήγας: Το αφορολόγητο δεν είναι φετίχ

"Η ευρώ δεν είναι φετίχ", έλεγε παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον ο Γραμματέας του κόμματος είπε να παραφράσει το παλιότερο σύνθημα των συντρόφων του. 

 

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο αφορολόγητο, ο κ. Ρήγας είπε ότι δεν είναι «φετίχ», και υποστήριξε πως εάν μια μείωση του αφορολόγητου διευκολύνει να κλείσει η αξιολόγηση, «τότε να το συζητήσουμε», επισημαίνοντας πως κάθε τι θα πρέπει να εξετάζεται στο σύνολο, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η απαίτηση των δανειστών για προληπτικά μέτρα μετά το 2018 «είναι αντιδημοκρατική» και είναι πολιτική επιλογή και στάση. Ο ηγετικός κύκλος των δανειστών που αποφασίζει δεν αποδέχεται ότι η κυβέρνηση αυτή εφαρμόζει την συμφωνία επιτυχώς και δεν προχωρά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, για το οποίο όμως δέχεται πιέσεις, είπε.

«Η συμφωνία έχει υλοποιηθεί στο ακέραιο, εμείς έχουμε κάνει και παράπλευρα πράγματα που έχουν ανακουφίσει και δώσαμε το δικό μας στίγμα», πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε πως «έχουμε υλοποιήσει το 70%, υπάρχει ένα κενό που είναι τα μέτρα που ζητάνε». «Τέτοιου είδους προληπτικά μέτρα 4 δισ. που ζητούν δεν στέκουν, δεν έχουν λογική», είπε ακόμη.

Όσον αφορά το ζήτημα των πρόωρων εκλογών, ο κ. Ρήγας δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν, ζημιώνουν την προσπάθεια αυτή την ώρα, προσθέτοντας πως: «Ο κύριος Μητσοτάκης είναι που λέει "βαστάτε, μην κλείνετε την αξιολόγηση κι εμείς θα τον ρίξουμε"».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του βουλευτή και πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, σε σχέση με την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ο κύριος Ρήγας είπε: «Είμαστε ένα κόμμα που ο καθένας μπορεί και δικαιούται να έχει τις προσωπικές του απόψεις, όμως η απόφαση των οργάνων καθορίζει την πορεία του κόμματος».

Τέλος, απέρριψε και το ζήτημα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ