ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει η Λευκωσία τα περί θερμού επεισοδίου

Διαψεύδει η Λευκωσία τα περί θερμού επεισοδίου

“Δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί” ήταν η άμεση αντίδραση της Λευκωσίας στις πληροφορίες για ανησυχίες του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας για θερμό επεισόδιο στα κυπριακά χωρικά ύδατα όταν θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις για εξεύρεση φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ελληνικά ΜΜΕ περί ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου που πιθανόν να προκαλέσει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και ότι “δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί”.

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Άμυνας υποστήριξαν ότι αναμένουν επεισόδιο τον Ιούνιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, όταν θα ξεκινήσει η γεώτρηση για εξεύρεση φυσικού αερίου από την γαλλική εταιρία Total. «Πιστεύουμε ότι αυτοί θα κάνουν ιστορία τον Ιούνιο», έλεγαν και θύμιζαν ότι «το έχουν κάνει και στο παρελθόν, όταν η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό πλοίο «Barbaros».

Διαβεβαίωναν ωστόσο, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, σημειώνοντας μάλιστα, ότι έχει αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία στα νησιά, από 17% σε 48%.
«Όλα τα νησιά είναι φορτωμένα», επεσήμαναν επί λέξει. Η άποψη που επικρατεί πάντως, είναι πως η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα στη Συρία τα οποία προσπαθεί να «εξάγει» στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης

Πηγές Υπουργείου Άμυνας: Φόβος θερμού επεισοδίου ανοικτά της Κύπρου τον Ιούνιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ