Στην Απαγορευμένη Πόλη ο πρωθυπουργός
Στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα.
Στη συνέχεια, εγκαινίασε το μικτό εργαστήριο του Ινστιτούτου Έρευνας της Κρήτης με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Κίνας, όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας του λέιζερ γίνεται αναστήλωση των μνημείων στην Απαγορευμένη Πόλη.
'Οπως έγραψε χαρακτηριστικάο πρωθυπουργός στο βιβλίο επισκεπτών «όταν η τεχνολογια γίνεται το μέσο συνάντησης δύο αρχαίων πολιτισμών και προβολή τους στο σήμερα, τότε δύο λαοί, δύο χώρες με παράλληλη πορεία και συνεισφορά στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, μπορούν να έχουν και σπουδαία κοινή πορεία στο μέλλον».
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης ανέφερε ότι η λειτουργία του μικτού εργαστηρίου αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της τεχνολογίας.
Το εργαστήριο φέρει την ονομασία Νίκη από την αρχαία πόλη Νίγια στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας - όπου είχαν εγκατασταθεί οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.
Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Σαγκάη.
Τραγωδία στη Λαμία: Υπέκυψε στα τραύματά της 27χρονη οδηγός μετά από τροχαίο (pics)
10:18
Τα νέα δεδομένα του ΕΝΦΙΑ - Πού θα βρείτε τα εκκαθαριστικά
10:09
Επιστήμονες ανακάλυψαν τι δημιούργησε ένα «Γκραν Κάνιον» 500 χιλιομέτρων στον βυθό του Ατλαντικού
10:05
Villa Las Estrellas: Το μικρό χωριό της Ανταρκτικής όπου ζουν μόνιμα άνθρωποι
10:03