ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Γαβρόγλου: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την αποχώρησή του από την ελληνική πολιτική σκηνή ανακοίνωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος αποκάλυψε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε σχετικά:

«Είμαι 72 ετών, νομίζω ότι κάποια στιγμή τα άτομα δεν πρέπει να συνεχίζουν, έχω ανάγκη να ζήσω μια πιο κανονική ζωή με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Πιστεύω ότι ο υπουργός Παιδείας δεν πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογές γιατί ο πειρασμός να ευνοήσει κάποιους είναι μεγάλος, κανείς δεν πρέπει να έχει τέτοια πρόκληση στην καθημερινότητά του».

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε πως ολοκληρώνεται μια μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για τη νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων και τον νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

«Όταν φωνάξαμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ δυστυχώς δεν είχαν να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τα συνδικαλιστικά όργανα. Όταν ψηφίσαμε τον νόμο για τα κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών, τους ζητήσαμε προτάσεις. Απάντηση δεν ήρθε ποτέ» ανέφερε επίσης ο κ. Γαβρόγλου, υπογραμμίζοντας παράλληλα

«Είναι ευχαριστημένοι με την τρίτη λυκείου όπως είναι σήμερα; Υπάρχουν παρατάξεις που αντιπολιτεύονται, που είναι εξαιρετικά κομματικοποιημένες. Στη διάρκεια της κρίσης το πολιτικό σύστημα αναγκάστηκε να σκεφτεί για τον εαυτό του, τι λάθη κάναμε. Εκείνο που δεν έχει γίνει είναι μια εκ βαθέων συζήτηση στο συνδικαλιστικό κίνημα για να δει πού βρίσκεται. Χρειάζεται ένας κριτικός αναστοχασμός. Καλούμε την ΟΛΜΕ να μας πει τις προτάσεις της. Δεν μπορεί να υπάρχει μια γενική συνωμοσία σε όλα τα σχολεία που πηγαίνω και να παίρνω ένα εντελώς άλλο κλίμα, ή αποδοχή ή δυσπιστία, όχι πάντως άρνηση» είπε επίσης ο ίδιος.

Κάλεσε δε, την αντιπολίτευση να πει δύο-τρία σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το λύκειο σήμερα.

«Κατά τη γνώμη μας είναι ότι πρώτον δεν υπάρχει ουσιαστικά τρίτη λυκείου, δεύτερον τα παιδιά μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με ένα απάνθρωπο σύστημα που τα εξαντλεί και μετά ξεχνούν όσα έμαθαν στα φροντιστήρια» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ