ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Τα πρώτα σχόλια των κομμάτων για το exit poll

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Τα πρώτα σχόλια των κομμάτων για το exit poll
EUROKINISSI

Άμεση ήταν η αντίδραση των κομματικών επιτελείων στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του exit poll, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 19:00 το απόγευμα. 

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

«Θα περιμένουμε τις πρώτες εκτιμήσεις των πραγματικών αποτελεσμάτων του υπουργείου Εσωτερικών, για να σχολιάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια το μήνυμα της κάλπης», τονίζει η Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

Δεν θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, διατρανώνει η Κουμουνδούρου, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Σε κάθε περίπτωση όσοι περίμεναν ή είχαν προεξοφλήσει ότι το αποτέλεσμα των σημερινών ευρωεκλογών θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, φαίνεται πως θα διαψευσθούν», καταλήγει το σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος».

Σε επικοινωνία με τους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός – ερωτώμενος για τις πληροφορίες περί μεγάλης διαφοράς με την ΝΔ – υπενθύμισε το τι είχε συμβεί το 2015, όταν και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 1,5%, ενώ τελικώς η διαφορά ήταν 7%.

ΝΔ: Μεγάλη πολιτική αλλαγή

Για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη της αντίδραση, τονίζοντας, βέβαια, πως δεν πρόκειται για τελικό αποτέλεσμα, αλλά για πρόβλεψη.

Η Πειραιώς υπογραμμίζει πως τα αποτελέσματα δείχνουν ότι «συντελείται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή» και η «Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα».

Ασχέτως του τελικού αποτελέσματος, ποτέ σε ευρωεκλογές που προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών ο νικητής δεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη του 4%, σημειώνεται.

«Πρόκειται για μία αδιαμφισβήτητη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη διαφορά που διαμορφώνεται.

«Οι πολίτες έχουν κάνει την επιλογή τους για το πώς θα προχωρήσει η χώρα».

ΚΙΝΑΛ: Σαφής αποδοκιμασία της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ

Για «σαφή αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Πηγές του κόμματος αναφέρουν πως «παραμονή της κυβέρνησης βλάπτει την χώρα κάθε μέρα που περνά» και επαναλαμβάνουν το αίτημα για πρόωρες εκλογές.

«Ο Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του και έχασε», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συμπληρώνοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έγινε ο καλύτερος χορηγός της δεξιάς».

Αναφορικά με την κατάκτηση της τρίτης θέσης, με τις μέχρι στιγμήν πληροφορίες, το κόμμα σχολιάζει πως «μπήκε μπλόκο στους νεοναζί και αυτό το πιστώνεται και η Χαριλάου Τρικούπη».

Δείτε όλες τις εξελίξεις των εκλογών στο live blog του CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ