ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές 2019: Έντονη ανησυχία για την αποχή - Τι θα γίνει με τα exit polls

Εκλογές 2019: Έντονη ανησυχία για την αποχή - Τι θα γίνει με τα exit polls
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα

Οι εκλογές διεξάγονται σε επτά από τις 13 περιφέρειες και σε 229 από τους 332 δήμους της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτά τα 27.659 εκλογικά τμήματα έναντι 39.063 την περασμένη Κυριακή, δηλαδή το 71% του συνόλου, ενώ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σήμερα αντιστοιχούν στο 80% του συνόλου.

Με… ελικόπτερο ο αντιπρόσωπος

Το μοναδικό έκτακτο περιστατικό συνέβη στο Καστελόριζο όπου δεν πραγματοποιήθηκε η πτήση της Ολυμπιακής από τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να φτάσει ο ένας δικαστικός αντιπρόσωπος. Έτσι επιστρατεύτηκε το… ιππικό για να σώσει την κατάσταση. Το ΓΕΕΘΑ διέθεσε στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε το δικαστικό αντιπρόσωπο προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία.

Η αποχή

Πέρα από το ποιοι θα εκλεγούν στους δήμους και τις περιφέρειες, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ύψος της αποχής. Μέχρι το μεσημέρι η γενική εικόνα σε όλη τη χώρα ήταν αυτή της πολύ χαμηλής συμμετοχής. Θα πρέπει να περιμένουμε βέβαια μήπως οι ψηφοφόροι προσέλθουν την τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, θα αντληθούν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τις πολιτικές ταυτότητες των ψηφοφόρων που θα προσέλθουν εντέλει στις κάλπες.

Τα exit polls

Tα περισσότερα κανάλια αποφάσισαν να μην οργανώσουν exit polls λόγω του μεγάλου κόστους, αλλά και γιατί τα αποτελέσματα θα βγουν γρήγορα από τη Singular Logic. Εξαίρεση θα αποτελέσει ο ΣΚΑΪ, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει μια δημοσκόπηση για τις μεγαλύτερες περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας

Την ίδια ώρα, στην ΕΡΤ ο γνωστός εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος θα δώσει τις δικές του εκτιμήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ