Αυξάνονται οι πληθυσμοί κατσαρίδας - Γίνονται ανθεκτικότεροι στις απεντομώσεις
Αναποτελεσματικές φαίνεται πως έχουν αρχίσει να καθίστανται οι απεντομώσεις και ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων, οι πληθυσμοί των οποίων αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.
Σύμφωνα με μελέτες η κλιματική αλλαγή που οδηγεί σε θερμότερους χειμώνες, αλλά και η αύξηση των ποσοστών υγρασίας ευνοούν το ρυθμό αναπαραγωγής των εντόμων που αποτελούν τον «εφιάλτη» της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων.
Ένα από τα είδη που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και συναντάται πολύ συχνότερα πλέον είναι η αμερικάνικη κατσαρίδα, ενώ ακολουθούσαν το γερμανικό και το ανατολικό είδος.
Θεωρούνται, δε, ο «σκουπιδιάρης» του περιβάλλοντος, λόγω του ιδιαίτερου ρόλου που έχουν στην τροφική αλυσίδα των οικοσυστημάτων.
Πώς φτάνουν μέχρι το σπίτι μας;
Στο σπίτι μας μεταφέρονται με ποικίλους τρόπους, μέσω των σωλήνων και των αγωγών, αλλά και με τη μεταφορά σακούλας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Είναι επίσης γνωστό ότι κρύβονται ανάμεσα σε κούτες και αναπτύσσονται ιδιαίτερα σε αυτές.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται στις συχνές απεντομώσεις, όχι μόνο στην πολυκατοικία, αλλά και στο εσωτερικό της κάθε κατοικίας ξεχωριστά, στην απομάκρυνση των εκτεθειμένων τροφίμων και σκουπιδιών - επομένως τα πιάτα είναι καλό να μην παραμένουν στο νιπτήρα για καιρό - καθώς και η κάλυψη των κενών στις εισόδους του σπιτιού, όπως η πόρτα και τα παράθυρα.
Μητσοτάκης σε αγρότες: Ανοιχτοί στον διάλογο, όχι στο παράλογο - Να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο
10:05
Προδιαγεγραμμένη καύση, μικρά νησιά, megafires: Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο της Πολιτικής Προστασίας
09:58
«Ουδείς που σπουδάζει ή διαμένει ήδη στο εξωτερικό θίγεται»: Τι θα ισχύσει με τη στρατιωτική θητεία
09:49
Μακελειό στο Γιοχάνεσμπουργκ: Πάνω από δέκα νεκροί από ένοπλη επίθεση σε ταβέρνα (pics)
09:40