ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παλιό ΠΑΣΟΚ Ορθόδοξο: Η φυγή του Βενιζέλου είναι καλοδεχούμενη, αλλά φαντάζει λίγη

Παλιό ΠΑΣΟΚ Ορθόδοξο: Η φυγή του Βενιζέλου είναι καλοδεχούμενη, αλλά φαντάζει λίγη
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ανάρτηση-σχόλιο για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής έκανε το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο στον λογαριασμό του στο Facebook.

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να θέσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με κυριότερη την αποχώρηση Βενιζέλου.

«Οι εξελίξεις φαινομενικά είναι win-win για τις δύο πλευρές. Για το μεν ΚΙΝΑΛ, αποχωρεί ένας δεξιός πολιτικός που ήταν το κύριο εμπόδιο για τον "επαναπατρισμό" των απογοητευμένων από το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στην ανάρτηση και σχολιάζεται πως για τον Ευάγγελο Βενιζέλο «ανοίγει ο δρόμος ώστε να συνεχίσει τον εθνικό "Γολγοθά" του, χωρίς κομματική ταυτότητα. Ένας δεξιός πολιτικός με σοσιαλδημοκρατικό διαβατήριο, είναι το ιδανικό εφαλτήριο για την ανάδειξή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο προεδρικός θώκος αποτελεί το μοναδικό του στόχο - ως πολιτικό ον - από το 2015».

«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το ωστικό τους κύμα έφεραν αυτή την εξέλιξη. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε να διεκδικήσει το ποσοστό που του αναλογεί ως κεντροαριστερή πρόταση. Στις εθνικές εκλογές, όπου η ψήφος δεν παρουσιάζει ανάλογη χαλαρότητα, το αναμενόμενο είναι πως το ΚΙΝΑΛ θα δεχτεί πολλαπλές πιέσεις. Τουλάχιστον απομακρύνεται ο κίνδυνος, η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος να εμφανίσει σημάδια διάλυσης, στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Δεξιάς.

Η αυτοθέλητη φυγή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, όσο καλοδεχούμενη και αν είναι, φαντάζει λίγη. Την ίδια στιγμή ο Πράσινος Ήλιος και το όνομά μας είναι μια υποσημείωση στο ψηφοδέλτιο. Τα οικονομικά του Κινήματος παραμένουν σε αταξία. Η ανανέωση προσώπων και ιδεών γίνεται με αργούς ρυθμούς. Υπάρχει ακόμα χρόνος;».

Οι ψηφοφόροι στο Ιόνιο καλούνται να εκλέξουν τον νέο περιφερειάρχη, μεταξύ των Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου και Θεόδωρο Γαλιατσάτο, νυν περιφερειάρχη Ιονίων νήσων.

Στο νησί της Κέρκυρας μετά και την τελευταία αυτοδιοικητική διαίρεση του νησιού, σε τρεις δήμους, το δημαρχιακό θώκο διεκδικούν, για τον κεντρικό δήμο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ο Γιάννης Τρεπεκλής και η Μερόπη Υδραίου, για τη Νότια Κέρκυρα ο Κωνσταντίνος Λέσσης και ο Νικόλαος Γκούσης και για τη Βόρεια Κέρκυρα ο Γιώργος Μαχειμάρης και ο Σπύρος Ασπιώτης.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις των επαναληπτικών εκλογών 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ