ΕΛΛΑΔΑ

Κοσμοσυρροή στο κέντρο της Αθήνας: Οι πολίτες σπεύδουν για τα ψώνια της Πρωτοχρονιάς

Κοσμοσυρροή στο κέντρο της Αθήνας: Οι πολίτες σπεύδουν για τα ψώνια της Πρωτοχρονιάς
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Με τις μάσκες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους και με τα αυστηρά μέτρα έναντι του κορωνοϊού να βρίσκονται σε πλήρη ισχύ, χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν σήμερα, προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο κέντρο της Αθήνας, για να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Η κίνηση στα περισσότερα σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης είναι αυξημένη ήδη από το πρωί της Τετάρτης, ενώ σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκονται, όπως είναι λογικό, τα προϊόντα που αφορούν στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Ωστόσο, αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στα μαγαζιά που εργάζονται με τη μέθοδο του click away, καθώς οι παραγγελίες αυτές τις ημέρες είναι ιδιαίτερα αθρόες.

Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν αυστηροί σε όλο το Λεκανοπέδιο, ενώ γίνονται συχνά ήπιες συστάσεις σε πολυσύχναστα σημεία, προς αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το λιανεμπόριο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου για τα καταστήματα που το επιθυμούν ενώ βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια ανέβασαν ρολά από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση πρέπει να γίνεται με την αποστολή SMS 2 στο 13033.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν και πάλι οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αμιγώς εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών.

Ο κωδικός που στέλνουν οι πολίτες με SMS στο 13033, είναι και πάλι ο κωδικός 2.

Για όλα τα παραπάνω ισχύει ο ίδιος κωδικός με εκείνον για αγορές από τα σούπερ μάρκετ.

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις μετά τις 21:00

Μόνο για τρεις λόγους μπορεί κάποιος να στείλει μήνυμα στο 13033 για να βγει από το σπίτι του τις ώρες 21:00 με 05:00 και αυτοί είναι για εργασία, υγεία και βόλτα με το κατοικίδιο.

Συγκεκριμένα:

Με τον κωδικό 1: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.

Με τον κωδικό 6: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.

Όσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ