ΕΛΛΑΔΑ

Κοσμοσυρροή στα μαγαζιά της Αθήνας - Οι εικόνες θυμίζουν την εποχή προ κορωνοϊού

Κοσμοσυρροή στα μαγαζιά της Αθήνας - Οι εικόνες θυμίζουν την εποχή προ κορωνοϊού

Την εποχή προ κορωνοϊού θυμίζει σήμερα η εικόνα από το κέντρο της Αθήνας, όπου τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Στην Ερμού συγκεκριμένα, εκατοντάδες είναι αυτοί που επέλεξαν τη σημερινή μέρα για να κάνουν τα ψώνια τους όσο ισχύουν ακόμη οι χειμερινές εκπτώσεις.

Η πλειονότητα φοράει μάσκα, ωστόσο, οι απαραίτητες αποστάσεις δεν τηρούνται καθώς -όπως είναι προφανές- δεν υπάρχει περιθώριο για αυτό.

Οι μεγαλύτερες ουρές παρατηρούνται σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.

Αρκετοί είναι και οι Αθηναίοι που προτίμησαν να κάνουν τις αγορές τους σε εμπορικό κέντρο.

Εκεί, οι ουρές είναι μικρότερες, όπως θα δείτε και παρακάτω, στις φωτογραφίες του CNN Greece.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτά μπορούν να είναι, προαιρετικά, σήμερα, Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο.

Τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά έως τις 8 το βράδυ και σχετικά με τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησής του.

Ανοικτά τα μαγαζιά και την επόμενη Κυριακή

Στο μεταξύ το Σάββατο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ