ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση γέφυρας στον ποταμό Άραχθο

Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση γέφυρας στον ποταμό Άραχθο
Η υπό κατασκευή γέφυρα Bailey θα έχει μήκος πενήντα μέτρα ΙΝΤΙΜΕ/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Εργασίες τοποθέτησης μεταλλικής γέφυρας τύπου Bailey στον ποταμό Άραχθο, στην επαρχιακή οδό Μικρής Γότιστας - Ανατολής Ιωαννίνων του Δήμου Μετσόβου εκτέλεσε η μονάδα μελετών και κατασκευών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η τοποθέτηση εντάσεται στο πλαίσιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον πληθυσμό ακριτικών περιοχών.

Η υπό κατασκευή γέφυρα Bailey θα έχει μήκος πενήντα μέτρα, ενώ για την έδρασή της κατασκευάζεται πρόβολος μήκους τριάντα μέτρων με το συνολικό μήκος της κατασκευής να ανέρχεται σε ογδόντα μέτρα και το βάρος της να υπερβαίνει τους ογδόντα τόνους.

Η τοποθέτηση της γέφυρας, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποσκοπεί στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας, η οποία είχε διακοπεί μετά από έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε την κατάρρευση της προϋπάρχουσας.

Οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται από προσωπικό του 8ου λόχου μηχανικού, διεξάγονται υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, έντονων καιρικών φαινομένων και συνεχούς ροής μεγάλων ποσοτήτων νερού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ