ΕΛΛΑΔΑ

Άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»: Εντυπωσιακές εικόνες από την σύμπραξη των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ

Άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»: Εντυπωσιακές εικόνες από την σύμπραξη των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ
Σε όλη τη διάρκεια της άσκησης, τις χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις θα συνδράμουν ελληνικά μαχητικά από τις κοντινές Πολεμικές Μοίρες της Νέας Αγχιάλου και της Λάρισας CNN GREECE/ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Με τη συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά η άσκηση Alexander the Great 2022 στην Σκύρο. 

Οι κομάντο της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, μαζί με τους SOF των ΗΠΑ έχουν «σφραγίσει» την περιοχή μεταξύ Μαγνησίας και Σκύρου κάνοντας επίδειξη ισχύος και στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές συμμαχίες και Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεχή επαγρύπνηση.

Σήμερα, 17 Μαΐου, πραγματοποιείται το τελικό σενάριο της άσκησης στο νησί της Σκύρου, όπως έχει σχεδιαστεί από Έλληνες και Αμερικανούς Επιτελείς και προβλέπει την ανακατάληψη περιοχής του νησιού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εχθρικών δυνάμεων.

Καθοριστικό ρόλο στην αποβατική ενέργεια αναμένεται να παίξουν τα ελικόπτερα Chinook, τα οποία με τη μέθοδο του Helocasting θα βγάλουν από το εσωτερικό τους κομάντο με τις λέμβους Zodiac. Φυσικά από αέρος, θα παρέχουν δυναμική υποστήριξη τα επιθετικά ελικόπτερα Apache της Αεροπορίας Στρατού, ελέγχοντας κάθε κίνηση και καλύπτοντας συνεχώς τους πεζοναύτες μέχρι να φτάσουν στη στεριά. Από τα ελικόπτερα αναμένεται και καταρρίχηση με τη μέθοδο του Fast rope.

Σε όλη τη διάρκεια της άσκησης, τις χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις θα συνδράμουν ελληνικά μαχητικά από τις κοντινές Πολεμικές Μοίρες της Νέας Αγχιάλου και της Λάρισας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ