ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγια σε Μυτιλήνη και Κύθηρα: Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση

Ναυάγια σε Μυτιλήνη και Κύθηρα: Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση
Εικόνα από τις έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη  ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ/INTIME

Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε Μυτιλήνη και Κύθηρα μετά τα πολύνεκρα ναυάγια με τους μετανάστες. 

Τουλάχιστον 16 γυναίκες και ένα ανήλικο αγόρι πνίγηκαν ανοιχτά της Μυτιλήνης μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία επέβαιναν.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 πως οι νεκροί στα Κύθηρα είναι δύο. Νωρίτερα, ο δήμαρχος του νησιού είχε κάνει λόγο για πέντε.

Το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή της Μυτιλήνης αναζητώντας αγνοούμενους, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα.

Παράλληλα, οι έρευνες του Λιμενικού Σσώματος στα Κύθηρα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 95 μετανάστες και κάποιος απο τους επιβαίνοντες ειδοποίησε τα μεσάνυχτα ότι το σκάφος βρίσκεται σε κίνδυνο. Το ιστιοφόρο σκάφος συγκρούστηκε στα βράχια και ημιβυθίστηκε.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες. Επίσης στις έρευνες συμμετέχει κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ