ΕΛΛΑΔΑ

Το Σάββατο η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Η λιτή ανακοίνωση της οικογένειας

Το Σάββατο η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Η λιτή ανακοίνωση της οικογένειας
Λουλούδι για την μνήμη του 52χρονου ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Ασκληπιού. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές της οικογένειας μας, μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη μας». Αυτή είναι η λιτή ανακοίνωση της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο γραφείο του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Σάββατο, στις 3 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του τήρησε η Ολομέλεια του ΣτΕ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δικηγόρου τηρήθηκε σήμερα κατά την έναρξη της μείζονος Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, κατά την έναρξη της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, σήμερα το μεσημέρι, εξέφρασε «τη βαθύτατη θλίψη του για τη στυγερή δολοφονία του διακεκριμένου δικηγόρου Αθηνών και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Ζαφειροπούλου». Επίσης, τόνισε ότι εκφράζει «τη συμπαράστασή του στο δικηγορικό Σώμα για την πολύ σημαντική συμβολή του στην εμπέδωση του κράτους δικαίου».

Στη συνέχεια, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΣτΕ επρόκειτο να συζητηθούν τέσσερις υποθέσεις που αφορούσαν τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Οι υποθέσεις επρόκειτο να συζητηθούν την περασμένη Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, αλλά λόγω της εξαίρεσης της εισηγήτριας συμβούλου Επικρατείας Σπυρδούλας Χρυσικοπούλου αναβλήθηκαν για σήμερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Όμως, λόγω της επταήμερης αποχής των δικηγόρων που αποφάσισε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναβλήθηκαν εκ νέου για την 1η Νοεμβρίου 2017.

Αναβάλλεται η αυριανή πανδικαστική συγκέντρωση

Παράλληλα, αναβάλλεται, η προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο η πανδικαστική συγκέντρωση, σε ένδειξη συμπαράστασης των δικαστών και εισαγγελέων στο βαθύ πένθος από την απώλεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,

Η πανδικαστική συγκέντρωση, με μοναδικό θέμα το συνταξιοδοτικό και τις μειώσεις των συντάξεων των δικαστών και εισαγγελέων αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 15:00, στο Εφετείο Αθηνών.

Επίσης, οι δικαστικές ενώσεις της χώρας εξ αφορμής «της απεχθούς δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου» εκφράζουν «τη βαθύτατη οδύνη τους και συμπαρίστανται στην οικογένειά του και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου υπήρξε εξέχον μέλος, διακρινόμενος για την ευπρέπειά του, το ήθος του και τη νομική του επάρκεια», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ