ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία πείνας τεσσάρων δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

Απεργία πείνας τεσσάρων δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μία εβδομάδα κλείνουν σήμερα,  τέσσερις γυναίκες δημοσιογράφοι, οι οποίες πραγματοποιούν απεργία πείνας για τη σωτηρία του Επικουρικού Ταμείου των δημοσιογράφων και των εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι είναι η Τζώρτζια Κοντράρου, η Μαρίνα Βήχου, η Αφροδίτη Υψηλάντη και η Ελένη Ανδριανού.

«Φτάσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ύστατο όπλο πάλης που είναι η απεργία πείνας μετά την κωλυσιεργία του υπουργείου Εργασίας να νομοθετήσει πόρο για τα ταμεία μας, που θα αντικαταστήσει το καταργηθέν αγγελιόσημο. Με την κωλυσιεργία του το υπουργείο έχει αυξήσει τις ορέξεις των εργοδοτών της Ενημέρωσης απέναντι στον κλάδο μας, σε σημείο που να ζητάνε να αλλάξει το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ προκειμένου να μετέχουν και οι εργοδότες στο διοικητικό συμβούλιο με δικαίωμα μάλιστα βέτο». αναφέρει στο ΑΠΕ, η Μαρίνα Βήχου

18598010


ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Ήδη εδώ και ένα μήνα έχουν κοπεί οι επικουρικές συντάξεις και στις 29 Οκτωβρίου, εάν δεν έχει βρεθεί λύση σταματήσει και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», υποστήριξε η κ. Βήχου και πρόσθεσε ότι «σήμερα καλείται η κυβέρνηση να αποδείξει εάν στέκεται δίπλα στον κλάδο μας, έναν κλάδο που επιτελεί το κοινωνικό λειτούργημα της ενημέρωσης ή αν βρίσκεται στο πλευρό των "νταβατζήδων" της ενημέρωσης όπως τους αποκαλέσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ