ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη CNN Greece: Σε λίστα παρακολούθησης ο επικίνδυνος τζιχαντιστής που συνελήφθη

Αποκάλυψη CNN Greece: Σε λίστα παρακολούθησης ο επικίνδυνος τζιχαντιστής που συνελήφθη
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Stringer

Το μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης είχε επιβληθεί, από τις ελληνικές Αρχές, στον 32χρονο από τη Συρία, που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ως μέλος τζιχαντιστικής οργάνωσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι άκρως απόρρητες πληροφορίες που έφταναν στις ελληνικές Αρχές, έκαναν λόγο για επικίνδυνο τζιχαντιστή και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε μπει και στη λίστα των ατόμων με απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε περίπτωση που έφευγε για τη Συρία και επιχειρούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο 32χρονος παραδέχθηκε ότι είναι μέλος του ISIS, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πού έχει πολεμήσει, ενώ έδειξε στους Έλληνες αξιωματικούς βίντεο και φωτογραφίες από τη δράση του πολεμώντας στο πλευρό των ακραίων τζιχαντιστών.

Στη χώρα μας έφτασε το 2016 με βάρκα από τα παράλια της Τουρκίας, μαζί με την οικογένειά του, και υπέβαλε αίτημα ασύλου.

Χθες, που πήγαν για την ανανέωση του τρίπτυχου στο άσυλο, η γυναίκα του μίλησε στους υπαλλήλους για την ενδοοικογενειακή βία που ασκούσε, ενώ τους αποκάλυψε και τη δράση του συζύγου της στο πλευρό του ISIS.

Ο 32χρονος μόλις ενημερώθηκε από τις Αρχές ότι έχει συλληφθεί ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και κατηγορείται με το άρθρο 187Α, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με κουβέρτα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ