Σκάνδαλο ΟΣΕ: Οι κωδικοί της συμμορίας
Επτά εκατομμύρια ευρώ υπολογίζουν οι Αρχές ότι είναι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από το κύκλωμα που δρούσε με επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έδιναν χωρίς διαγωνισμό σε Ρομά την πώληση σκραπ.
Συνολικά, συνελήφθησαν 19 άτομα από τα οποία τα εννέα είναι υπάλληλοι του ΟΣΕ, που έπαιρναν μίζα από 40 έως 100 χιλιάδες ευρώ για να δίνουν χωρίς διαγωνισμό στους Ρομά την εκποίηση των υλικών.
Η συμμορία έστηνε διαγωνισμούς και δρούσε από το 2015, ενώ χρησιμοποιούσε και κωδικούς για να μην γίνουν ποτέ αντιληπτοί από την ΕΛΑΣ.
Χαρακτηριστικά, «παιχνίδι» ήταν η συμφωνία για να μη γίνει η ζύγιση των υλικών, «πέντε γεμιστήρες» ήταν 5.000 ευρώ η μίζα, «μαύρο-άσπρο» ήταν χωρίς ζύγισμα, «σαλάμι-φιστίκι» ήταν τα μετρητά και «μοιράδιο» ήταν τα χρήματα που έπρεπε να δώσουν σε επιχειρηματία για να κάνει πίσω στο διαγωνισμό.
SPONSORED
Νεκρή στη Δανία η φάλαινα «Τίμι» που είχε διασωθεί στη Γερμανία
20:56
Παπαθανάσης στο συνέδριο ΝΔ: «Η πολιτική μας έχει πυξίδα τις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες»
20:45
Ενιαία στάση Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Μάλτας για την αποφυγή νέας μεταναστευτικής κρίσης
20:37
Συνελήφθη 68χρονη καταζητούμενη για απάτη άνω των 272.000 ευρώ
20:25