ΕΛΛΑΔΑ

Πλοίο με σημαία Τανζανίας που μετέφερε εκρηκτικά εντοπίστηκε στην Κρήτη (pics)

Πλοίο με σημαία Τανζανίας που μετέφερε εκρηκτικά εντοπίστηκε στην Κρήτη (pics)
Υπουργείο Ναυτιλίας

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Σάββατο, εντοπίστηκε από ναυαγοσωστικό σκάφος, το φορτηγό πλοίο «Andromeda» σημαίας Τανζανίας, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη.

Κλιμάκιο ειδικών αποστολών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, προχώρησε στη σύλληψη των μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, μετέφερε 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες.

Στο πλοίο επέβαινε οκταμελές πλήρωμα εκ των οποίων δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός υπήκοος και σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα του πλοίου, τα εμπορευματοκιβώτια είχαν φορτωθεί από τον λιμένα Mersin Τουρκίας με λιμένα εκφόρτωσης το Τζιμπουτί, ενώ οι δεξαμενές υγραερίου -που επίσης βρέθηκαν- από τον λιμένα Ισκεντερούν Τουρκίας με λιμένα εκφόρτωσης το Ομάν.

Παράλληλα, την Τρίτη διενεργήθηκε στο πλοίο επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεωρήσεων Πλοίων Ηρακλείου και διαπιστώθηκαν συνολικά εκατόν δύο σοβαρές παρατηρήσεις/ελλείψεις αναφορικά με την αξιοπλοΐα του, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πλοίου, του πληρώματος και του φορτίου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ