Τζιτζικώστας: Είναι η κατάλληλη ώρα να πετύχουμε λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία
«Είναι η κατάλληλη ώρα να πετύχουμε λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται, σήμερα, στο Δημαρχείο της πόλης.
«Είναι λάθος η κυβέρνηση να ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις με την κόκκινη γραμμή του Βουκουρεστίου. Η εθνική μας γραμμή είναι ότι σήμερα οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο της ονομασίας των Σκοπίων που είναι να μην συμπεριλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «μπορούμε να το πετύχουμε».
Διπλωματικός «πυρετός» για το Σκοπιανό
«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παρουσιάσει τη στρατηγική της, με την οποία προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις αυτές και σε κάθε περίπτωση εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η ώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να πετύχουμε λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Μίνι στολές κατάδυσης επιτρέπουν σε τηλεκατευθυνόμενες κατσαρίδες να ψάχνουν για επιζώντες στο νερό
12:55
Η θάλασσα πιο ζεστή από ποτέ: Το El Nino ανεβάζει δραματικά τη θερμοκρασία των ωκεανών
12:42
Διπλό φονικό στο Αίγιο: Υπνωτικά χάπια και ίχνη κάνναβης «έδειξαν» οι τοξικολογικές του Ιταλού
12:35
Τσουκαλάς για τους εμπρησμούς στη Θεσσαλονίκη: Απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη
12:26