ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για τις καταγγελίες περί μαστιγώματος σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού

Έρευνα για τις καταγγελίες περί μαστιγώματος σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εισαγγελική έρευνα έχει διαταχθεί για την πλήρη διαλεύκανση περιστατικού που σημειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού την περασμένη Παρασκευή, με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος να καταγγέλλει «μαστίγωμα συναδέλφου», και το υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του να τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση πως δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τις μέχρι στιγμής έρευνες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, «ένας υπάλληλος, στην προσπάθειά του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοιχτά αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στον χρόνο που έπρεπε η νυχτερινή κατάκλιση, καταρχήν απειλήθηκε με μαχαίρι και στην συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του, ξεκαθαρίζει πως ενημερώθηκε για έρευνες που διεξήχθησαν την Πέμπτη 8.3.2018 και τα ευρήματα αυτών, χωρίς όμως να γίνει αναφορά στη συνέχεια για τέτοιας φύσης συμβάν.

Προστίθεται ακόμη πως ζητή­θηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο να υποβάλλει αναφορά σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα μ’ αυτήν, κατά το βραδινό κλείσιμο των κελιών, την Παρασκευή 9.3.2018, υπήρξε μια «έντονη λεκτική αντιπαράθεση» με έναν κρατούμενο ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου.

Ήδη, ωστόσο, το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από Εισαγγελικό λειτουργό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ