ΕΛΛΑΔΑ

Έπιασαν τους «ταξιδευτές» που είχαν κάνει πάνω από 2.000 διαρρήξεις

Έπιασαν τους «ταξιδευτές» που είχαν κάνει πάνω από 2.000 διαρρήξεις
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μεγάλη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ταξιδευτές» οργάνωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου και είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί μία από τις μεγαλύτερες σπείρες Γεωργιανών, η οποία είχε κάνει πάνω από 2.000 διαρρήξεις  σε σπίτια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Οι Γεωργιανοί, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, κάθε ημέρα της εβδομάδας, από Δευτέρα έως Παρασκευή, έφευγαν από το «στρατηγείο» τους στα Πατήσια και πήγαιναν κάθε φορά σε διαφορετικές πόλεις, όπου, αφού εντόπιζαν τα διαμερίσματα που τους ενδιέφεραν, παραβίαζαν τις πόρτες και άρπαζαν ότι πολύτιμο έβρισκαν.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μία εβδομάδα του μήνα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, πήγαιναν σε πόλεις της Πελοποννήσου, ενώ άλλη εβδομάδα του μήνα πήγαιναν σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

Αρχηγός της συμμορίας φέρεται να είναι ένας Γεωργιανός, ο οποίος μάλιστα θεωρείται από τους βασικούς «εγκεφάλους» της γεωργιανής μαφίας στην Ευρώπη, και είναι χαρακτηριστικό ότι είχε πολεμήσει και εναντίον των Τσετσένων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να παραμείνει όμως ζωντανός.

Το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου από τον περασμένο Φεβρουάριο άρχισε να ερευνά την υπόθεση της επικίνδυνης σπείρας και οι αστυνομικοί διαπίστωναν ότι οι κακοποιοί συνεργάζονταν με δύο Έλληνες, οι οποίοι διατηρούν ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή της Ομονοίας στο οποίο διοχέτευαν τα κλοπιμαία, ενώ τα χρήματα που έπαιρναν τα έστελναν στη Γεωργία.

Στις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης παρευρέθη και ο ίδιος ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και προσωπικά στον διοικητή, Φώτη Τζελέπη, καθώς, όπως τόνισε, περιφερειακά τμήματα της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα έχουν δραστηριοποιηθεί με αποτέλεσμα να εξιχνιάσουν σοβαρές υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ