Οι εργαζόμενοι του Μουσείου Μπενάκη αποχαιρετούν τον Α. Δεληβορριά
Την Τρίτη 24 Απριλίου απεβίωσε ο ακαδημαϊκός, Άγγελος Δεληβορριάς, ο οποίος υπήρξε επί 41 χρόνια διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Οι εργαζόμενοι του Μουσείου τον αποχαιρετούν με τα εξής λόγια:
«Ο Απρίλης είναι ο μήνας ο σκληρός
(Τ. Σ. Έλιοτ, Η Έρημη Χώρα)
Με οδύνη οι εργαζόμενοι του Μουσείου Μπενάκη αποχαιρετούμε σήμερα τον Διευθυντή μας.
Για όλους εμάς που πορευτήκαμε δίπλα στον Άγγελο Δεληβορριά, η μνήμη του θα φωτίζει τη ζωή μας με τρόπο μοναδικό, όπως μοναδικός υπήρξε και ο ίδιος. Θα αναζητούμε πάντα την εφηβική λάμψη των ματιών του, το ενθαρρυντικό του χαμόγελο, τη διαύγεια της σκέψης του, την παθιασμένη του προσήλωση στις μεγάλες αξίες, τη στοργή και την έγνοια του.
Για όλα όσα μας δίδασκε καθημερινά στα χρόνια της συνεργασίας μας, του οφείλουμε βαθιά ευγνωμοσύνη και μια υπόσχεση.
Να παραμείνουμε πιστοί στο όραμα που μας είχε εμπιστευθεί, διατηρώντας μέσα στη συντριβή μας τη φλόγα της αισιοδοξίας, όπως ο ίδιος θα ήθελε.
Θα τον θυμόμαστε και θα τον μνημονεύουμε.
ΆΓΓΕΛΕ ΧΑΙΡΕ ΚΑΙ ΣΥ
Το Προσωπικό και οι Συνεργάτες του Μουσείου Μπενάκη»
SPONSORED
Το βίντεο - αφιέρωμα της Finos Film για τα 25 χρόνια από τον θάνατό του Ντίνου Ηλιόπουλου
15:24
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
15:17
Πολάκης: «Τα ιστορικά κόμματα δεν καταργούνται με ατομικές αποφάσεις»
15:15
Το διπλωματικό «στοίχημα» που δεν βγήκε και γιατί ο Πούτιν εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμούς
15:07