Τι είπαν στους αστυνομικούς οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπουτάρη
Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο το πρωί οι δύο συλληφθέντες που ταυτοποιήθηκαν από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης ότι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν, μαζί με άλλους, τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.
Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 36χρονο.
Ο 20χρονος ομολόγησε ότι είναι ένας απ’ αυτούς που επιτέθηκαν στον κ. Μπουτάρη και σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece είπε στους αστυνομικούς: «Είμαι Πόντιος στην καταγωγή και είχα ακούσει παλιότερα τις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Μπουτάρης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Όταν τον είδα μπροστά μου αισθάνθηκα θυμό για τα όσα είχε πει για τους Πόντιους και κινήθηκα εναντίον του».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο ισχυρίζεται και ο 36χρονος.
Πάντως οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα και είναι πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και άλλων δραστών.
Για άθλια επίθεση έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Για άθλια επίθεση έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης, που την Κυριακή πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε χθες, ενώ περιγράφοντας τα όσα έζησε είπε:
«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα να διαβεβαιώνει τον δήμαρχο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία πως η Ελληνική Αστυνομία θα έχει πολύ γρήγορα όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Τόσκας σημειώνει πως «οι τραμπούκοι- ακροδεξιοί θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν είναι πατριώτες, προσβάλλουν την δημοκρατία μας. Η Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη».
Η αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτοί που επιτέθηκαν στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Δημογλίδου: Από το 2017 η δράση του κυκλώματος ρευματοκλοπών - «Πείραζε» ψηφιακούς μετρητές
10:31
Συνελήφθη 37χρονη στη Θεσσαλονίκη που συνόδευε μεθυσμένη την 8χρονη κόρη της
10:30
Χειροπέδες σε 26χρονο στη Θεσσαλονίκη για σειρά ληστειών με θύματα ηλικιωμένες
10:21
Περίπου 68.000 νοικοκυριά στη Γαλλία έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω του καύσωνα
10:15