ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνήματα από τους δράστες της επίθεσης δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης

Τηλεφωνήματα από τους δράστες της επίθεσης δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης
Eurokinissi (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη το περασμένο Σάββατο επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου, ζητώντας να μιλήσουν μαζί του.

Καθώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν, μετέφεραν τις προτάσεις τους στους συνεργάτες του δημάρχου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του voria.gr, ο δικηγόρος του 17χρονου κατηγορούμενου εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο.

Ο δικηγόρος ενός άλλου εκ των κατηγορουμένων ο οποίος θα δικαστεί σήμερα, επικοινώνησε κι αυτός με το γραφείο δημάρχου και πρότεινε ο πελάτης του να πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.

Σύμφωνα με δημαρχιακή πηγή, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε πως το ζήτημα δεν είναι προσωπικό ώστε να μπορεί ο ίδιος να αποφασίσει καθώς, όπως τόνισε, το αυτοκίνητο είναι περιουσία του δήμου. «Ας απευθυνθεί στον δήμο, ας το πληρώσει κι ας κρίνει το δικαστήριο εάν αυτή η πράξη του μπορεί να συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας» φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για την επίθεση είναι προγραμματισμένη για σήμερα (23/05), στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (ο τέταρτος, ο 17χρονος, έχει αφεθεί ελεύθερος καθώς θα δικαστεί τον Οκτώβριο από δικαστήριο ανηλίκων).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ