Χαλκιδική: Γιατί δεν ολοκληρώθηκε η πρώτη απόπειρα κατεδάφισης αυθαιρέτου
Το πρωί της Πέμπτης, ξεκίνησε η επιχείρηση κατεδάφισης μιας αυθαίρετης κατασκευής στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, οι οικεία Δημοτική Αρχή και οι λοιπές τοπικές Αρχές βρέθηκαν χθες στο σημείο και έπειτα από μία σειρά διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, τα μηχανήματα προχώρησαν στη διάνοιξη διόδου προς την παραλία κατεδαφίζοντας την περίφραξη και απομακρύνοντας δέντρα και κλαδιά.
Όμως η διάνοιξη «προσέκρουσε σε ένα ιδιόκτητο εκκλησάκι, μια αποθήκη και δύο δέντρα για τα οποία χρειάζεται άδεια του δασαρχείου», σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Η διαδικασία είναι πιθανό να ολοκληρωθεί σήμερα, ακόμα και μα ζιγκ -ζαγκ, προσθέτει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το halkidikifocus.gr, εδώ και περίπου πέντε χρόνια οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για ένα θαλάσσιο μέτωπο 1 χιλιομέτρου δίχως πρόσβαση στον αιγιαλό, παρότι ο νόμος Τρίτση προβλέπει διόδους προς την ακτή ανά 300 μέτρα.
Επίδομα Παιδιού 2026: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων Α21
05:00
Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα: Ποιες είναι οι επόμενες αργίες του έτους
04:00
Ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ: Τι αλλάζει, ποιοι οι νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές
03:00
Πρόγραμμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών για αιγιαλούς και παραλίες: Πότε λήγει η προθεσμία
02:00