Έρευνα για τη φωτιά στο Μάτι: Αυτοψία εισαγγελέων στο σημείο της καταστροφής
Συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σχετικά με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 91 ανθρώπους πριν από δύο εβδομάδες, με τους εισαγγελείς να πραγματοποιούν 6ωρη αυτοψία στην περιοχή την περασμένη Παρασκευή αποκομίζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατάλογος των μαρτύρων διευρύνεται κάθε ημέρα καθώς πρόσωπα που εξετάζονται, φέρονται να δίνουν συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία που βοηθούν ουσιωδώς στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών.
Μάλιστα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία οι επικοινωνίες που έχουν καταγραφεί μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή, προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συντρέχει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα.
Χρήσιμα συμπεράσματα φέρεται να απεκόμισαν από την αυτοψία που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή για 6 και πλέον ώρες οι εισαγγελείς, παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην καμένη περιοχή.
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται σε βάρος κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών προσώπων καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των οποίων «πράξεις και παραλείψεις συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο δεκάδων πολιτών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς».
Πώς το Πακιστάν συνέβαλε στη διασφάλιση μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν
13:00
Λάρισα: Νεκρές εντοπίστηκαν δύο αδελφές μέσα σε διαμέρισμα – Σε προχωρημένη σήψη οι σοροί
12:55
Τι σημαίνει για τις τιμές των καυσίμων η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή
12:54
Το γνωστό trend της «Gen A»: Τι είναι το «6-7» με το οποίο ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το μπλόκο στα Social Media για ανήλικους κάτω των 15 ετών
12:36