ΕΛΛΑΔΑ

Ζακ Κωστόπουλος: Τι ισχυρίζεται ο κοσμηματοπώλης – Ο δικηγόρος του στο CNN Greece

Ζακ Κωστόπουλος: Τι ισχυρίζεται ο κοσμηματοπώλης – Ο δικηγόρος του στο CNN Greece
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, καθώς λείπουν ουσιώδη έγγραφα, έλαβε από τον ανακριτή ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, όπου την περασμένη Παρασκευή τραυματίστηκε ο Ζακ Κωστόπουλος ο οποίος έχασε λίγο αργότερα τη ζωή του στο νοσοκομείο.

«Μας δόθηκε προθεσμία από το γραφείο του κυρίου ανακριτή για αύριο, γιατί ο κ. ανακριτής αναμένει κάποια ουσιώδη έγγραφα, μεταξύ των οποίων και η επίσημη ενημέρωση, για το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα ιατροδικαστικής έκθεσης», λέει στο CNN Greece ο δικηγόρος του κ. Χάρης Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ο πελάτης του ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή, ότι «όταν κατάλαβε ότι η περιουσία του βρίσκεται σε κίνδυνο και πλήττεται, ενημέρωσε την αστυνομία και στη συνέχεια όταν είδε ότι το θύμα επιχείρησε να διαφύγει, προσπάθησε να τον περιορίσει εντός του χώρου του καταστήματος και μέχρι να έρθει η αστυνομία για να τον συλλάβει».

«Αν στην προσπάθειά του αυτή, παρασύρθηκε και υπήρξε υπερβολική η αντίδρασή του, αυτό είναι κάτι το οποίο θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Εάν ήταν στα πλαίσια κάποιας άμυνας, αυτό είναι κάτι που το ερευνά και θα το αξιολογήσει η δικαιοσύνη», προσθέτει ο ίδιος.

Όσον αφορά το πόρισμα του ιατροδικαστή, σύμφωνα με το οποίο τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου παραμένουν απροσδιόριστα, διευκρινίζει ότι δεν έχει λάβει, όπως ούτε και ο ανακριτής, την επίσημη απάντηση από το γραφείο του ιατροδικαστή.

«Όπως έχω ακούσει από ανακοινώσεις που έχουν γίνει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουν αποκλείσει ότι η αιτία θανάτου μπορεί να ήταν τα θλαστικά τραύματα τα οποία έφερε ο θανών», αναφέρει και προσθέτει ότι το πόρισμα θα καθυστερήσει να έρθει και αναμένεται να έρθει όταν ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες μπορεί να καθυστερήσουν αρκετά.

Εναντίον του κοσμηματοπώλη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου την περασμένη Παρασκευή.

Ο κοσμηματοπώλης συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον έδειχνε να χτυπά τον 33χρονο, μαζί με ακόμη ένα άτομο, που εντοπίστηκε χθες, Δευτέρα, και ομολόγησε την εμπλοκή του.

Πρόκειται για έναν 55χρονο άντρα, ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το άτομο που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά με κλωτσιές τον Ζακ Κωστόπουλο και συνελήφθη από την αστυνομία.

Ισχυρίστηκε ότι ενεπλάκη για να εμποδίσει τον 33χρονο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνεύσουν οι άνθρωποι που ήταν έξω από το κατάστημα.

Την ίδια ώρα, «τρομακτικές» χαρακτηρίζει τις ελλείψεις στη δικογραφία της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρρούσου, η οποία μιλώντας στο CNN Greece τόνισε πως «η δικογραφία δεν θα είχε σχηματιστεί, αν δεν υπήρχε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ