ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιατρός του Ιπποκράτειου που συνελήφθη για «φακελάκια»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιατρός του Ιπποκράτειου που συνελήφθη για «φακελάκια»
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του, ο χειρουργός του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, ο οποίος συνελήφθη για το αδίκημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση μετά από καταγγελία καρκινοπαθούς ασθενούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Σε βάρος του κατηγορούμενου χειρουργού επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 20.000 ευρώ.

Ο γιατρός συνελήφθη μετά από καταγγελία ασθενούς, ο οποίος διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο, τον περασμένο Ιούνιο.

Ήταν τότε που ο γιατρός φέρεται να ζήτησε το πρώτο «φακελάκι» προκειμένου να χειρουργήσει τον ασθενή. Το δεύτερο φέρεται να το ζήτησε στην επόμενη χειρουργική επέμβαση. Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου ο ασθενής εμφάνισε αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός επέδειξε αδιαφορία για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και επιπλέον του ζήτησε ποσό 600 ευρώ, το οποίο «εκκρεμούσε» -κατά τον ίδιο- από τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση, ενώ είχε ήδη λάβει 2.650 ευρώ.

Η σύλληψη του γιατρού έγινε την Πέμπτη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο γιατρός συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μέσα στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ