ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Εθνική προς Αθήνα στο Αερινό

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Εθνική προς Αθήνα στο Αερινό
EUROKINISSI/ LARISSANET.GR

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες της Μαγνησίας, οι οποίοι το μεσημέρι της Τρίτης προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού για περίπου μία ώρα, στο ύψος του κόμβου Αερινού, στον παράπλευρο του οποίου έχουν εδώ και μέρες παρατεταγμένα μηχανήματα και τρακτέρ.

Οι αγρότες απέκλεισαν επίσης την εθνική οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Πελασγίας, απέκλεισαν επί δίωρο οι αγρότες. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Νίκαια Λάρισας.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας θα πραγματοποιούν δίωρους συμβολικούς αποκλεισμούς του εθνικού και επαρχιακού δικτύου στα σημεία όπου έχουν στήσει τα μπλόκα τους.

Για σήμερα Τρίτη, είχαν αποφασίσει να κλείσουν τους δρόμους στις 4 το μεσημέρι, ενώ κάθε ημέρα η Συντονιστική τους Επιτροπή θα αποφασίζει για τον προγραμματισμό της επομένης.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Νίκαιας

Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης έγινε το μεσημέρι της Τρίτης από τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Όπως είχαν προαναγγείλει, έκλεισαν με τρακτέρ τον κόμβο του Πλατυκάμπου, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.

Νέα σύσκεψη

Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση επέρριψαν ευθύνες για το γεγονός ότι δεν θα προσέλθουν στο διάλογο οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει».

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας - μέλος της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, τόνισε ότι «ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης επιμένει να γίνει ο διάλογος μόνο μαζί του την Τετάρτη και απορρίπτει το αίτημα των αγροτών να γίνει ο διάλογος με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης».

«Καταγγέλλουμε την στάση της κυβέρνησης που δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει. Επιμένουμε για ακόμη μια φορά και ζητάμε να συναντηθούμε με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Καλούμε τους αγρότες να βγούνε στον δρόμο. Είναι η μόνη λύση για να πετύχουμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Μαρούδας χαιρέτισε τη στάση των αγροτών που έχουν βγει στα μπλόκα στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας και τόνισε πως «είναι σημαντικό οι αγρότες να καταλάβουν ότι μπορούν να κερδίσουν από τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις».

Σημειώνεται, πως οι αγρότες πραγματοποιούν νέα σύσκεψη ώστε να αποφασίσουν τις μορφές για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ