ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η «Χιόνη» επελαύνει με ανέμους 100 χλμ. και με θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Καιρός: Η «Χιόνη» επελαύνει  με ανέμους 100 χλμ. και με θερμοκρασίες υπό το μηδέν
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν ήδη στην Ελλάδα από το πρωί της Τετάρτης, ενώ σημαντική πτώση έχει παρουσιάσει η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες (πλην των χιονοδρομικών κέντρων) που έχουν καταγραφεί από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, είναι στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,8 βαθμοί Κελσίου), στη Βλάστη Κοζάνης (-5,6), στην Κλεισούρα Καστοριάς (-4,9), στο Περτούλι Τρικάλων (-4,4) και στην Πάρνηθα (-4,3 σε υψόμετρο 1.230 μέτρων).

Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου έχουν καταγραφεί στην Παξιμάδα Καρύστου (103 χιλιόμετρα την ώρα), στην Πορταριά Μαγνησίας (95 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (92), στα Άνω Λιόσια (92) και στον Βόλο (82).

Κατά το υπόλοιπο της Τετάρτης αναμένονται βροχοπτώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα «χτυπήσουν» το Αιγαίο και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Διαβάστε επίσης:
Προσαγωγές υπόπτων για την αιματηρή ληστεία στη Θεσσαλονίκη
Ντοκουμέντο: Τα ηχητικά της αστυνομίας από την τραγωδία στο Μάτι
Ζακ Κωστόπουλος: Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατέθεσε η οικογένειά του

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά περιόδους, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Σχετικά ισχυρά αναμένεται να είναι τα φαινόμενα από το απόγευμα στην Ανατολική Στερεά, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ, εξαιτίας των οποίων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, όμως, στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν θα πνέουν στο Αιγαίο και θα φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ