ΕΛΛΑΔΑ

Οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου για την πρόταση της εισαγγελίας: «Προκλητικές αποφάσεις»

Οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου για την πρόταση της εισαγγελίας: «Προκλητικές αποφάσεις»
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για «προκλητικές προτάσεις» και «προκλητικές αποφάσεις», οι οποίες «οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού που θα πυροβολήσει πολίτη», ενώ «ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας» κάνουν λόγο μεταξύ άλλων οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μετά την πρόταση του εισαγγελέα για τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο  για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σε δήλωσή τους συμπληρώνουν, ότι «η Εισαγγελική πρόταση, δυστυχώς, κινήθηκε στην παράδοση του «θύματος που χτύπησε στην πορεία της βολίδας» και επισημαίνουν ότι στις 14 και 26 Μαρτίου θα αγορεύσουν για την «υποστήριξη της κατηγορίας και την καταδίκη των υπαιτίων της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου αγοριού από τους 2 ειδικούς φρουρούς».

Ολόκληρη η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου, για τη σημερινή Εισαγγελική πρόταση:

«Στις 14 Μαρτίου και στις 26 Μαρτίου θα αγορεύσουμε για την υποστήριξη της κατηγορίας και την καταδίκη των υπαιτίων της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου αγοριού από τους 2 ειδικούς φρουρούς.

Η Εισαγγελική πρόταση, δυστυχώς, κινήθηκε στην παράδοση του «θύματος που χτύπησε στην πορεία της βολίδας». Τέτοιες προκλητικές προτάσεις και προκλητικές αποφάσεις οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού που θα πυροβολήσει πολίτη. Αλλά και επιβραβεύουν όσους συνωμότησαν για τη συσκότιση και τη συγκάλυψη, παραποίησαν βίντεο, παρενέβησαν σε αυτοψίες, ψευδόρκησαν αποδεδειγμένα, κατασκεύασαν στοιχεία. Η αστυνομική βία, συχνά δολοφονική, δεν θα σταματήσει όσο βασιλεύει η ατιμωρησία.

Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για Κορκονέα-Σαραλιώτη έσπασε την μακρά παράδοση ατιμωρησίας. Και η μετατροπή της κατηγορίας σε άμεσο δόλο, από ενδεχόμενο, αποκατέστησε τους κανόνες της λογικής και το αίσθημα δικαίου.

Η σημερινή εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας.

Εμείς ζητούμε την καταδίκη των υπαιτίων, όπως πρωτοδίκως.
Τίποτε λιγότερο.

Για τον 15χρονο Αλέξανδρο, που δεν έζησε για να μεγαλώσει.
Και για κάθε Αλέξανδρο που έχει δικαίωμα στη ζωή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ