ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Δώδεκα χρόνια κάθειρξης αλλά μένει εκτός φυλακής ο πατροκρόνος

Κρήτη: Δώδεκα χρόνια κάθειρξης αλλά μένει εκτός φυλακής ο πατροκρόνος
Eurokinissi / φωτο αρχείου

Σπίτι του θα επιστρέψει παρά την 12ετή ποινή κάθειρξης ο 35χρονος που σκότωσε τον πατέρα του και μετά πήγε για ύπνο χωρίς να θυμάται τίποτα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με μειωμένο καταλογικό λόγω ανυπαίτιας μέθης. Μάλιστα οι ένορκοι και ένας δικαστής πλειοψήφισαν ότι η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη κάτι που σημαίνει πως ο δράστης θα επιστρέψει σπίτι του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε ανακούφιση στην οικογένεια του, που βρέθηκε εξ αρχής στο πλευρό του.

Ο δράστης υποστηρίζει πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι ήταν ένα ατύχημα μεταξύ δύο μεθυσμένων.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η θεία του δράστη και αδελφή του θύματος είχε κάνει σαφές πως δεν υπήρχε πρόθεση και ότι η οικογένεια στέκεται στο πλευρό του ανιψιού της. «Ο ανιψιός μου δεν είχε επίγνωση . Είμαι απόλυτα σίγουρη γι αυτό. Ήταν κακιά στιγμή. Ναι μεν μπορεί να τσακώθηκαν, όμως πιστεύω ακράδαντα ότι ο αδερφός μου έπαθε κρίση» είχε πει χαρακτηριστικά.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που το Δικαστήριο επισκέφθηκε η γιαγιά του δράστη και μητέρα του θύματος, η οποία υποβασταζόμενη και κλαίγοντας έσπευσε να αγκαλιάσει και να φιλήσει τον κατηγορούμενο.

Ο ίδιος ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι έπινε πολύ και ότι είχε για πολλά χρόνια πρόβλημα με χρήση ηρωίνης και ότι είχε στο παρελθόν προστριβές με τον πατέρα του για το λόγο αυτό.

Όπως είπε, έκανε αποτοξίνωση, οι σχέσεις πατέρα - γιου, βελτιώθηκαν και μάλιστα πήγαινε συχνά στο σπίτι του μπαμπά του και πρόσεχε την άρρωστη γιαγιά.

Σε ερώτηση της έδρας γιατί θεωρεί ότι έχει στο πλευρό του σύσσωμη την οικογένεια, ο 35χρονος δήλωσε αφοπλιστικά «Πιστεύουν ότι είμαι καλό παιδί. Είμαι καλό παιδί».

Ο φόνος έγινε τα Χριστούγεννα του 2017. Πατέρας και γιος έπιναν και έτρωγαν παρέα λόγω των εορτών. Από μία παρεξήγηση οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο 61χρονος να σωριαστεί στο πάτωμα. Ο γιος, ο οποίος ήταν μεθυσμένος έπεσε για ύπνο. Κατάλαβε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός την επόμενη ημέρα όταν τον ξύπνησε σε κατάσταση σοκ συγγενικό τους πρόσωπο. Ακόμα και μετά την σύλληψη του βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και δεν ήταν σε θέση να πει πολλά για τα όσα συνέβησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ