Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη
Ολοκληρώθηκε η πλήρης επανηλεκτροδότηση της Κρήτης σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν η ΔΕΗ και ο διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), σχετικά με τη γενική διακοπή ρεύματος στο νησί που προκλήθηκε λόγω της έκρηξης του μετασχηματιστή στον σταθμό Λινοπεραμάτων, στο Ηράκλειο.
Όπως σημειώνεται αναλυτικά: «σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, περί τις 12.00 το μεσημέρι, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και εκδήλωση πυρκαγιάς σε μετασχηματιστή βοηθητικών του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.
Η κινητοποίηση του προσωπικού ήταν άμεση και τα συστήματα πυρόσβεσης του ΑΗΣ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Τα παραπάνω είχαν ως συνέπεια το φαινόμενο να περιορισθεί μόνο στον εν λόγω μετασχηματιστή και χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στον εξοπλισμό παραγωγής του Σταθμού.
Με το ως άνω συμβάν, τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ζωτικής σημασίας για το ηλεκτρικό σύστημα του νησιού ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, με αποτέλεσμα τη γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη.
Με την άμεση κινητοποίηση όλου του τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, δρομολογήθηκε η επανεκκίνηση των μονάδων παραγωγής και η αποκατάσταση ξεκίνησε στις 12:56 και η πλήρης επανηλεκτροδότηση του νησιού ολοκληρώθηκε στις 14:55.
Οι δύο εταιρείες ευχαριστούν τους καταναλωτές για την κατανόησή τους και διαβεβαιώνουν πως καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.»
ΗΠΑ: Αγωνία για τη μητέρα δημοσιογράφου του NBC - Εξετάζουν το σενάριο της απαγωγής
10:03
Τροχαίο δυστύχημα στη Θηβών - Χαλκίδας μετά από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων: Νεκρός ένας 57χρονος
09:56
Το γιγαντιαίο μνημείο που χτίστηκε για την αιωνιότητα – Kαι στέκεται ακόμη 1.700 χρόνια μετά
09:50
ΤΑ «ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΤΑ «ΧΡΥΣΑ» DEALS: Η σχέση Τραμπ - Ερντογάν, τα νέα «παζάρια» και οι προειδοποιήσεις Δένδια
09:48