ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο όλο... χλίδα από τις φυλακές Κορυδαλλού: Πάρτι, αλκοόλ και «χαρτοπόλεμος» μετρητών

Βίντεο όλο... χλίδα από τις φυλακές Κορυδαλλού: Πάρτι, αλκοόλ και «χαρτοπόλεμος» μετρητών
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Την άμεση διενέργεια έρευνας διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης για το βίντεο που δείχνει κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού να πίνουν αλκοόλ και να παίζουν «χαρτοπόλεμο» με τα μετρητά που έχουν στην κατοχή τους. 

Στο βίντεο διάρκειας 11 λεπτών που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα tovima.gr, φαίνονται κρατούμενοι να κάνουν πάρτι, έχοντας στη διάθεσή τους μπουκάλια αλκοόλ, ενώ επιδεικνύουν τα μετρητά που έχουν στην κατοχή τους.

Στα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας και εικάζεται ότι τραβήχτηκαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, διακρίνονται εντός του κελιού κινητά τηλέφωνα, ένα ηχοσύστημα και μία τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας, ενώ οι κρατούμενοι γλεντούν, παίζοντας «χαρτοπόλεμο» με χαρτονομίσματα.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Η προβολή του συγκεκριμένου βίντεο αλλά και οι live μεταδόσεις των κρατουμένων στο Facebook μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έδωσε εντολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει τα εξής:

«Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου.

Η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.

Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο. Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων. Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ