ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βίντεο χλίδας από το «πάρτι» στις φυλακές Κορυδαλλού: «Βαρύ» ζεϊμπέκικο και άφθονο αλκοόλ

Νέο βίντεο χλίδας από το «πάρτι» στις φυλακές Κορυδαλλού: «Βαρύ» ζεϊμπέκικο και άφθονο αλκοόλ

Αποκαλύψεων συνέχεια για το πρωτοχρονιάτικο πάρτι χλιδής που έστησαν κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Νέο βίντεο είδε την Κυριακή το φως της δημοσιότητας που απεικονίζει κρατούμενους να καταναλώνουν ποσότητες αλκοόλ και να φέρνουν… στροφές, χορεύοντας ζεϊμπέκικο.

Πρώην κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, σχολιάζοντας τα όσα έχουν το φως της δημοσιότητας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Εδώ μπαίνουν ναρκωτικά, δεν θα μπουν αλκοόλ και κινητά;».

«Ογδόντα ευρώ κοστίζει η φιάλη με το αλκοόλ. Στο βίντεο δεν φαίνεται και κάτι. Πάρτι έκαναν τα παιδιά. Όταν θα πεις στον σωφρονιστικό ότι θα βρει τον μπελά του, κάθεται ήσυχος», συμπληρώνει ο πρώην κρατούμενος.

Στο πρώτο βίντεο διάρκειας 11 λεπτών που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα tovima.gr, φαίνονταν κρατούμενοι να κάνουν πάρτι, έχοντας στη διάθεσή τους αλκοόλ, ενώ επιδείκνυαν τα μετρητά που είχαν στην κατοχή τους.

Εικάζεται ότι τα πλάνα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ διακρίνονται εντός του κελιού κινητά τηλέφωνα, ένα ηχοσύστημα και μία τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας, ενώ οι κρατούμενοι γλεντούν, παίζοντας «χαρτοπόλεμο» με χαρτονομίσματα.

Η προβολή του συγκεκριμένου βίντεο αλλά και οι live μεταδόσεις των κρατουμένων στο Facebook μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έδωσε εντολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει τα εξής:

«Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου.

Η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.

Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο. Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων. Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ