Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο FIR Αθηνών ανήμερα της 25ης Μαρτίου
Συνολικά 47 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σημειώθηκαν ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ελληνικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε 47 φορές από 8 μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί από δύο ζεύγη F-16 και ένα ζεύγος F-4, καθώς και δύο κατασκοπευτικά CN-235 , προέβησαν σε 47 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Τις 29 παραβιάσεις πραγματοποίησαν τα κατασκοπευτικά και τις 18, οι τρεις σχηματισμοί των μαχητικών αεροσκαφών.
Σημειώνεται ότι τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων.
ΚΟΣΜΟΣ
«Δεν είδα τίποτα και δεν έκανα κάτι κακό», δηλώνει ο Μπιλ Κλίντον για την υπόθεση Έπσταϊν
19:42
ΚΟΣΜΟΣ
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ επιτρέπει προσωρινά τη λειτουργία δεκάδων ΜΚΟ στη Γάζα
19:35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μιχαηλίδου για τα τρία χρόνια από τα Τέμπη: Το αίτημα για αλήθεια και δικαιοσύνη είναι καθολικό
19:20
ΕΛΛΑΔΑ
Χίος: Πέντε συλλήψεις για το ναυάγιο με τους 15 νεκρούς – Ταυτοποιήθηκε κύκλωμα διακινητών στη Σμύρνη
19:12
ΚΟΣΜΟΣ