ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Παγώνει» το πρόστιμο 200 ευρώ στην 90χρονη γιαγιά με τα τερλίκια

Θεσσαλονίκη: «Παγώνει» το πρόστιμο 200 ευρώ στην 90χρονη γιαγιά με τα τερλίκια

«Παγώνει» το πρόστιμο ύψους 200 ευρώ που επέβαλε η Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στην 90χρονη γυναίκα που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή πουλούσε χωρίς άδεια μάλλινα πλεκτά παντοφλάκια -γνωστά ως τερλίκια- σε λαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Αθηναϊκο/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρέθηκε από την αστυνομία φόρμουλα, που «παγώνει» επ’ αόριστον την υποχρέωση της ηλικιωμένης γυναίκας να καταβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

Η παράβαση για την οποία η 90χρονη κλήθηκε να πληρώσει 200 ευρώ αφορά την «έλλειψη άδειας σε πλανόδιο εμπόριο για την άσκηση του οποίου δεν χρησιμοποιήθηκε αυτοκινούμενο όχημα».

Το έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης φέρει ημερομηνία 19 Μαρτίου, όταν και συνελήφθη η ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ αναγράφονται και τα κατασχεθέντα προϊόντα: τέσσερις μαντήλες μεγάλες, επτά μαντήλες μικρές και 10 ζευγάρια πλεκτές κάλτσες.

Η υπόθεση της εν λόγω σύλληψης και η μεταχείριση της ηλικιωμένης γυναίκας από πλευράς των αστυνομικών, δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων στην κοινή γνώμη. Σε βίντεο - ντοκουμέντο απεικονίζονται οι αστυνομικοίνα χλευάζουν την 90χρονη γιαγιά κατά τη λήψη των δακτυλικών της αποτυπωμάτων.

Για την υπόθεση, η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Τσαϊρίδη, δεν αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθη η ηλικιωμένη γυναίκα, αλλά το ότι υπήρξε βιντεοσκόπηση εντός του αστυνομικού τμήματος.

terlikia 1
terlikia 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ