ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία για τον θάνατο του πεζοπόρου: «Υποχώρησε το χιόνι κι έφυγε στο κενό»

Μαρτυρία για τον θάνατο του πεζοπόρου: «Υποχώρησε το χιόνι κι έφυγε στο κενό»
facebook

Σε τραγωδία μετατράπηκε μια βόλτα στο βουνό για τον 39χρονο αστυνομικό Ηλία Καλαϊτζή, καθώς ο πολύτεκνος πατέρας έπεσε σε χαράδρα στη Μονή Στομίου στο όρος Τύμφη στα Ιωάννινα και έχασε τη ζωή του.

Η σορός του 39χρονου εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών από δυνάμεις της ΕΜΑΚ και εθελοντές το μεσημέρι της Κυριακής.

«Υποχώρησε το χιόνι που πατούσε και έφυγε στο κενό»

Η μοιραία βόλτα στο βουνό ήταν το δώρο των φίλων του για τα γενέθλιά του, καθώς ο 39χρονος ήταν λάτρης της πεζοπορίας.

Ο Βασίλης Ράπτης, καταδρομέας και φίλος του 39χρονου αστυνομικού, που επιχειρούσε με 8μελή ομάδα για να τον εντοπίσει, μίλησε στο δελτίο του Alpha για τον Ηλία Καλαϊτζή και τον τραγικό χαμό του.

«Ένα από τα καλύτερα παιδιά. Οικογενειάρχης, με τέσσερα παιδιά, ένα πολύ καλό μέλος της κοινωνίας μας που δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας. Είχε μεγάλη αγάπη για το βουνό. Αυτά τα μέρη εδώ που χάθηκε, ήταν μεγαλωμένος εδώ πέρα, περπατούσε, τα ήξερε καλύτερα τα μέρη αυτά», είπε συγκλονισμένος ο φίλος του 39χρονου.

«Δυστυχώς ήταν δυστύχημα, έγινε πολύ γρήγορα, δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε σε κάτι. Υποχώρησε το χιόνι που πατούσε και έφυγε στο κενό. Όλοι φτάσαμε βράδυ, ανέβηκαν τα παιδιά της ΕΜΑΚ με φακούς, βροχή, πολύ δύσκολες συνθήκες, δεν μπόρεσαν σε πρώτη φάση να βρουν κάτι και με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι έρευνες και δυστυχώς είχαμε το αποτέλεσμα αυτό…», είπε ο Βασίλης Ράπτης περιγράφοντας πως η βόλτα στο βουνό εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Ποιος ήταν ο 39χρονος ορειβάτης

Ο 39χρονος ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας. Ο άτυχος άντρας ήταν λάτρης της ορειβασίας. Από το Σάββατο συγγενείς, φίλοι και γνωστοί ευχόντουσαν το θρίλερ με την εξαφάνιση του 39χρονοπυ να έχει ευτυχή κατάληξη.

Η σύζυγός του μόλις πληροφορήθηκε ότι ο άνδρας της αγνοείτο έκανε μια σπαρακτική ανάρτηση στο Facebook: «Ο φίλος αγνοείται σε μια χαράδρα, κάντε μια προσευχή να επιστρέψει στα παιδιά του».

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο άτυχος αστυνομικός χθες είχε τα γενέθλια του.

Στα «μαύρα» ντύθηκε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, η οποία θρηνεί τον δικό της Ηλία , το χαμογελαστό παιδί. Τα μηνύματα στη σελίδα της Ένωσης στο facebook είναι δεκάδες. «Ήσουν εξαιρετικό παιδί, τιμή μου που σε γνώρισα» γράφουν στον Ηλία Καλαϊτζή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ