Στο υπουργείο Υγείας οι τραυματιοφορείς σήμερα - Πεντάωρη στάση εργασίας
Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν οι τραυματιοφορείς στο δημόσιο σύστημα Υγείας, σήμερα Πέμπτη.
Οι τραυματιοφορείς, συγκεκριμένα, έχουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους στις 12:30. Διαμαρτύρονται για «τραγικές ελλείψεις προσωπικού», καθώς οι κενές οργανικές θέσεις υπερβαίνουν το 50%, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
«Στις 4.600 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων των νοσοκομείων, υπηρετούν σήμερα 2.200 και η κυβέρνηση μετατάσσει 526 τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες στους δήμους, με νόμο του υπουργείου Εσωτερικών. Όταν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις η κατάσταση θα είναι αφόρητη για τους ασθενείς και τους εναπομείναντες τραυματιοφορείς» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.
Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι «τα νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ, ενώ ο εξοπλισμός είναι διαλυμένος».
Στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία της πριγκίπισσας Ειρήνης - Η ανακοίνωση της οικογένειας
14:14
Πέθανε η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα
14:05
Η Κέιτ Μπλάνσετ επιστρέφει στο live-action «How to Train Your Dragon 2»
13:48
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η 24χρονη οδηγός πέφτει πάνω σε 15 αυτοκίνητα
13:41