Στο υπουργείο Υγείας οι τραυματιοφορείς σήμερα - Πεντάωρη στάση εργασίας
Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν οι τραυματιοφορείς στο δημόσιο σύστημα Υγείας, σήμερα Πέμπτη.
Οι τραυματιοφορείς, συγκεκριμένα, έχουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους στις 12:30. Διαμαρτύρονται για «τραγικές ελλείψεις προσωπικού», καθώς οι κενές οργανικές θέσεις υπερβαίνουν το 50%, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
«Στις 4.600 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων των νοσοκομείων, υπηρετούν σήμερα 2.200 και η κυβέρνηση μετατάσσει 526 τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες στους δήμους, με νόμο του υπουργείου Εσωτερικών. Όταν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις η κατάσταση θα είναι αφόρητη για τους ασθενείς και τους εναπομείναντες τραυματιοφορείς» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.
Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι «τα νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ, ενώ ο εξοπλισμός είναι διαλυμένος».
Ο Τραμπ «παγώνει» τις επιθέσεις και το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ - Κατάπαυση του πυρός και στο Λίβανο
05:30
Αυστηροποίηση ποινών για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
05:00
Fuel Pass: Tι άλλαξε στη διαδικασία - Τα κριτήρια και τα ποσά
04:00
«Ανακαινίζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς» - Από πού θα ξεκινήσει η κοινωνική αντιπαροχή
03:00