ΕΛΛΑΔΑ

Ταρακουνήθηκε η Ηλεία: Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ κοντά στην Αμαλιάδα

Ταρακουνήθηκε η Ηλεία: Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ κοντά στην Αμαλιάδα
EUROKINISSI

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ αναστάτωσε την Αμαλιάδα και τον Πύργο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση με εστιακό βάθος 28,1 χιλιομέτρων σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, στις 19:57.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 18:31, σημειώθηκε σεισμός 4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος δύο χιλιομέτρων, 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Αμαλιάδα.

Μέχρι τις 20:45, δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την τελευταία σεισμική, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, από τη πρώτη στιγμή οχήματα της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν περιπολίες σε περιοχές της Ηλείας, ώστε να διαπιστωθεί έναν έχουν προκληθεί τυχόν ζημιές από τον σεισμό.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν σε διάστημα λιγότερο των δύο ωρών, το απόγευμα της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Αμαλιάδα.

«Έχουν γίνει δύο σεισμικές δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι οποίοι έχουν αυξανόμενο μέγεθος» λέει στο CNN Greece, o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Στην περιοχή υπάρχουνρήγματα τα οποία έχουν δώσει και στο παρελθόν σεισμούς», συμπληρώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ