ΕΛΛΑΔΑ

Κυπαρισσία: Ύποπτος φάκελος με σκόνη εστάλη σε κοσμηματοπωλείο

Κυπαρισσία: Ύποπτος φάκελος με σκόνη εστάλη σε κοσμηματοπωλείο
eleftheriaonline.gr

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης σε κοσμηματοπωλείο στην Κυπαρισσία, όπου εστάλη ένας φάκελος με ύποπτη σκόνη, προκαλώντας την ανησυχία των ιδιοκτητών και την κινητοποίηση των αρχών.

Όπως μεταδίδει το eleftheriaonline.gr, άνδρες της ΕΜΑΚ Πατρών μπήκαν στο κατάστημα φορώντας ειδικές στολές, ενώ είχαν ληφθεί και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραμείνουν όλες αυτές τις ώρες μέσα στο κατάστημα και βγήκαν μόνο αφού απομακρύνθηκε ο φάκελος, αργά το απόγευμα.

Ο συγκεκριμένος φάκελος, που δεν είχε όνομα αποστολέα και έγραφε τη διεύθυνση του κοσμηματοπωλείου και το όνομα του ιδιοκτήτη, είχε ημερομηνία αποστολής 24 Ιουνίου και γραμματόσημο εσωτερικού, χωρίς όμως να φαίνεται ευκρινώς η σφραγίδα του ταχυδρομείου απ’ όπου είχε σταλεί.

Όταν στο κοσμηματοπωλείο άνοιξαν το φάκελο, είδαν ότι μέσα υπήρχε δεύτερος φάκελος - και όταν άνοιξαν κι αυτόν είδαν ότι περιείχε μια περίεργη σκόνη, γεγονός που τους ανησύχησε. Ειδοποίησαν την Αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο, και στη συνέχεια κατέφτασε η Πυροσβεστική. Σε συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ τηρήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, με τους ιδιοκτήτες (πατέρας, μητέρα και γιος) να μένουν αναγκαστικά μέσα στο κατάστημα.

Ο χώρος αποκλείστηκε και αργά το απόγευμα στο σημείο έφτασαν άνδρες της ΕΜΑΚ που με ειδικές στολές μπήκαν στο κατάστημα και απομάκρυναν το φάκελο σφραγίζοντάς τον.

Ο φάκελος εστάλη στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να διαπιστωθεί η σύσταση του περιεχομένου του, ενώ οι ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν, μπόρεσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους με την οδηγία εφόσον παρουσιάσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα να μεταβούν αμέσως σε νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ