ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση στα γραφεία της Athens Voice

Παρέμβαση στα γραφεία της Athens Voice
(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

Άγνωστοι βανδάλισαν την είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Athens Voice στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη δημοσιογραφικά αντιδεοντολογική και ρατσιστική ανάρτησή της την Κυριακή, για την αποκλειστική νοσοκόμα που έχασε τη ζωή της πηδώντας το Σάββατο από τον πρώτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Συγκεκριμένα, στη στήλη με τίτλο Inbox, που αφορά «το σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας με κριτική άποψη και χιούμορ από την ομάδα της Athens Voice», το ανυπόγραφο σχόλιο είχε ως εξής:

«Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Νίκαιας, πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του Προεδρικού».

Το εν λόγω σχόλιο αναρτήθηκε επίσης στην επίσημη σελίδα της εφημερίδας στο Facebook και στον αντίστοιχο λογαριασμό στο Twitter, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που οδήγησαν τη συντακτική ομάδα της A.V. να διαγράψει το σχόλιο και να τοποθετηθεί εκ νέου, με μια επίσης ανυπόγραφη απάντηση.

αθενς βοις 1

To βράδυ της Δευτέρας, άγνωστοι έγραψαν με σπρέι συνθήματα στο πεζοδρόμιο της εισόδου των γραφείων της Athens Voice και πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγράφονταν τα εξής:

«Για κάθε δημοσίευμα γεμάτο ρατσισμό απέναντί σας θα έχετε τον φεμινισμό» και «με τις μετανάστριες είμαστε μαζί, σκατά στην Athens Voice και κάθε ρατσιστή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ