ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice
screen grab από βίντεο

Επίθεση στα γραφεία της Athens Voice πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 15 άτομα προκάλεσαν υλικές ζημιές στα γραφεία, ενώ έσπασαν τις τζαμαρίες στην είσοδο του κτηρίου.

Κατέστρεψαν επίσης γραφεία με λοστούς, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαπέλυσαν απειλές στους εργαζόμενους της εφημερίδας.

Σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice χτίζουν μια απολίτικη μάζα υπάκουων κανίβαλων. Μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει τη κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες. Εκτός αυτού εξαπολύει τα παπαγαλάκια της να λοιδορούν το θάνατο μιας ταξικής μας αδελφής και όταν έρχεται η ώρα να απολογηθούν, με απλές αερολογίες προσπαθούν να καλύψουν το λάθος τους, με τρόπο όμως που όχι απλά δεν καλύπτει, αλλά επιβεβαιώνει τη ρατσιστική τους διάθεση».

Δείτε βίντεο από την επίθεση στα γραφεία:

Είναι η δεύτερη επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας, αφού τη Δευτέρα, άγνωστοι βανδάλισαν την είσοδο του κτηρίου, μετά την ανάρτησή της την Κυριακή, για την αποκλειστική νοσοκόμα που έχασε τη ζωή της πηδώντας το Σάββατο από τον πρώτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Την επίθεση καταδίκασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα», αναφέρει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice είναι πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου, δεν δίνει σε κανέναν όμως το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας. Ο Ρουβίκωνας με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του», αναφέρει το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Στα γραφεία ο Μπρούλιας

Επίσκεψη συμπαράστασης στους εργαζόμενους και τη διεύθυνση της Athens Voice πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

Ο κ. Μπρούλιας επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας, λίγο μετά την επίθεση.

«Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης συνιστά επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης και της πολυφωνίας. Καταδικάζουμε την επίθεση στην Athens Voice. Ο Τύπος δεν τρομοκρατείται, η βία δεν έχει καμιά θέση στη δημοκρατία και την πόλη και αυτό θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Μπρούλιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ