O καιρός… τρελάθηκε: Καταστροφές από χαλαζόπτωση στον Τύρναβο

Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση, αλλά και δυνατούς ανέμους σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, κυρίως στην περιοχή του Αργυροπουλίου στον Τύρναβο, δημιουργώντας προβλήματα.
Από το χαλάζι έχουν ήδη προκληθεί ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ ο δυνατός άνεμος προκάλεσε πτώσεις δέντρων στην περιοχή.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Θεσσαλίας έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, καθώς η περιφερειακή ενότητα Λάρισας, βρίσκεται στο επίπεδο επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 (πολύ υψηλό) και θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου.
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή των αρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων φαινομένων.
Χαλαζόπτωση και στο Πήλιο
Έντονη χαλαζόπτωση ξέσπασε και στο ανατολικό Πήλιο, παρότι η θερμοκρασία στη Μαγνησία έφτασε τους 38 βαθμού Κελσίου.
Όπως γράφει το magnesianews.gr οι κάτοικοι και οι τουρίστες που βρέθηκαν μπροστά στο απροσδόκητο φαινόμενο έτρεχαν να προφυλαχτούν. Η χαλαζόπτωση κράτησε για λίγη ώρα και στη συνέχεια η κατάσταση επανήλθε στα φυσιολογικά για την εποχή δεδομένα.









ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική – Πυρκαγιά στη Φυλή

Νέα δεδομένα στη δίκη της Energa μετά από παρέμβαση της διεύθυνσης ενέργειας της ΕΕ

Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη
ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
14:18
Κορωνοϊός: «Πολύ νωρίς» για χαλάρωση των lockdown στην Ευρώπη λέει ο ΠΟΥ
14:09
Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για εμβολιασμό και φαρμακευτική αγωγή ενάντια στον κορωνοϊό
14:00
Κομισιόν: Οι επαφές με την AstraZeneca θα συνεχιστούν
13:54