ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: «Μυρίζαμε το πτώμα» - Ανατριχιαστικές περιγραφές των δύο σπηλαιολόγων

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: «Μυρίζαμε το πτώμα» - Ανατριχιαστικές περιγραφές των δύο σπηλαιολόγων
cretapost.gr

Ανατριχιαστικές ήταν οι ανακοινώσεις της Ασφάλειας Ηρακλείου σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton. Όπως αναφέρουν, η άτυχη γυναίκα το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου πήγε για το καθιερωμένο της περπάτημα. Βρέθηκε, όμως, στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές της Κρήτης με τη σύλληψη 27 χρόνου από την περιοχή Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, που ομολόγησε την πράξη του στις Αρχές.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης, και ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, Πάρις Χινόπουλος, και η προϊσταμένη του γραφείου Ενημέρωσης, αστυνόμος Α' Ελένη Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως ειπώθηκε, ο 27χρονος, αρχικά, χτύπησε με το αυτοκίνητό του δύο φορές την άτυχη γυναίκα, η οποία έκανε τζόκινγκ στoν δρόμο από Κολυμπάρι προς το μνημείο των Πεσόντων κατά τη Μάχη της Κρήτης Ευέλπιδων, με σκοπό να την ακινητοποιήσει και όταν αυτή προσπάθησε να αντισταθεί της έφραξε τους αεραγωγούς σε μύτη και στόμα με τα χέρια του.

Στη συνέχεια, την έβαλε στο πόρπμαγκάζ του αυτοκινήτου του, τη βίασε και, αμέσως μετά, τη μετέφερε στη σπηλιά στην περιοχή του Μάλεμε, όπου και βρέθηκε νεκρή πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, Κώστα Λαγουδάκη, για την εξιχνίαση της υπόθεσης αξιοποιηθήκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα, έγιναν αυτοψίες, εξετάσθηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας, καθώς και πολλοί μάρτυρες.

Όπως τόνισε, «ακολούθησαν στοχευμένες προσαγωγές ατόμων, ο 27χρονος προσήχθη τη Δευτέρα εξεταζόμενος υπέπεσε σε αντιφάσεις, όμως, υπό το βάρος των στοιχείων σε βάρος του ομολόγησε την πράξη του».

Από την πλευρά της, η αστυνόμος Α' Ελένη Παπαθανασίου, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της παρουσίας στα Χανιά της Αμερικανίδας, που βρέθηκε στην περιοχή για 4η φορά, τόνισε ότι «ο δράστης ισχυρίσθηκε ότι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή με κατεύθυνση το μνημείο πεσόντων Ευελπίδων και έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση, τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του για να την ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της την τοποθέτησε στο πορτπαγκάζ και τη μετέφερε σε φρεάτιο εξαερισμού πολεμικού καταφυγίου όπου την απέρριψε αφού προηγουμένως τη βίασε».



Όπως είπε, η κ. Παπαθανασίου, πέρα της ομολογίας του δράστη, αναμένονται και τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Στις επιχειρησιακές λεπτομέρειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αναφέρθηκε ο διευθυντής Ασφαλείας Χανίων, Πάρις Χινόπουλος. Όπως ανέφερε, «αποτυπώθηκε κάθε ίχνος και στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη».

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο δράστης εξεταζόμενος υποστήριξε ότι «προσπαθούσε να βρει κάποιον για να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του». Ωστόσο, ο κ. Χινόπουλος τόνισε ότι «επέλεξε τυχαία τη συγκεκριμένη γυναίκα».

Σοκαρισμένοι οι δύο σπηλαιολόγοι που βρήκαν νεκρή τη βιολόγο

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψαν οι δύο σπηλαιολόγοι από την Κρήτη πώς βρήκαν το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, στη σπηλιά στο Μάλεμε.

Κρήτη: Σοκαρισμένοι οι δύο σπηλαιολόγοι που βρήκαν νεκρή τη βιολόγο

Οι δύο άντρες μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN. «Κάποιοι έλεγαν ότι είναι κούκλα. Μετά είδα τα παπούτσια, λέω δεν είναι κούκλα. Μετά το σοκ, βγήκαμε έξω», λέει ο ένας σπηλαιολόγος με τον δεύτερο να συνεχίζει: «Κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να ανεβούν οι παλμοί δεν άκουγες, δεν έβλεπες».

Οι δύο άντρες, ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι, ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είδαν την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο νεκρή. Οι δύο φίλοι εδώ και αρκετά χρόνια εξερευνούν καταφύγια. «Πετάξαμε τον φακό και είδαμε... Πτώμα ήταν. Δεν το καταλάβαμε στην αρχή. Δεν το παραδεχόταν ο εαυτός μας», λέει ο ένας. Ο δεύτερος συνεχίζει: «Το μυρίζαμε το πτώμα. Δεν μείναμε πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Δεν αντέχαμε. Πάθαμε σοκ».

Την Παρασκευή η απολογία του 27χρονου

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο καθ’ ομολογία δολοφόνος.

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της οπλοκατοχής, απήγγειλε ο εισαγγελέας Χανίων στον 27 χρόνο από το Μάλεμε Χανίων.

Ο 27χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ